Contestatiile la concursul pentru directori de scoli, solutionate de comisii din alte judete

Contestatiile la concursul pentru directori de scoli, solutionate de comisii din alte judete
Evaluarea contestatiile depuse de candidatii din cadrul concursului pentru functiile de director si director adjunct din scoli se va face de catre o comisie din alt judet decat cel in care a fost sustinuta proba, iar din comisiile de evaluare, constituite la nivel judetean, respectiv la nivelul Capitalei, nu pot face parte membri ai comisiilor de concurs, anunta Ministerul Educatiei. De asemenea, ministrul Educatiei Mircea Dumitru anunta ca va mandata Corpul de Control sa analizeze cele 150 de situatii in care s-au inregistrat diferente de evaluare a CV-urilor candidatilor. 

Ministrul Mircea Dumitru considera ca nu este oportuna o interventie administrativa in cazul contestarii probei de evaluare a CV-ului, pentru ca la ora actuala sunt deschise mai multe anchete penale in urma sesizarilor inspectoratelor scolare judetene sau ale candidatilor.
 
"Ne aflam in plin proces de depunere a contestatiilor. Cred ca suntem datori profesorilor cu un raspuns clar referitor la posibilitatea contestarii probei de evaluare a CV-ului. Am purtat in ultimele zile mai multe discutii, cu juristi si colegi din minister, pentru a identifica modalitati de rezolvare a situatiilor semnalate. In acest moment, exista mai multe anchete penale deschise ca urmare a sesizarilor inspectoratelor scolare judetene sau ale candidatilor. Pentru ca anchetele sa isi urmeze cursul firesc, iar cei care au incalcat legea sa plateasca, nu este oportuna, din punct de vedere juridic, o interventie administrativa", a declarat marti ministrul Educatiei, Mircea Dumitru.

"Raman fidel demersurilor de a depune toate eforturile pentru a asigura un concurs corect. De aceea, voi mandata Corpul de Control sa analizeze toate cele peste 150 de situatii in care s-au inregistrat diferente de evaluare a CV-urilor candidatilor si pe care le-am centralizat la nivelul ministerului. In doua saptamani vom avea o imagine completa asupra situatiei si vom sesiza institutiile abilitate privind toate cazurile in care s-a constatat ca membrii comisiilor de evaluare au incalcat legea", a adaugat Mircea Dumitru.

Ministrul le-a recomandat "tuturor celor care se simt nedreptatiti de catre comisiile de evaluare sa depuna sesizari care sa poata fi analizate de institutiile in drept. Cei care nu au respectat legea trebuie sa raspunda pentru faptele lor".

Potrivit calendarului de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar, depunerea contestatiilor la proba de interviu se desfasoara in zilele de 21 si 22 noiembrie, in intervalul orar 8:00-16:30, respectiv 23 noiembrie, in intervalul orar 8:00-12:00, informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa.

Hotnews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
34

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
76

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
24

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...