Contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează "înţelegerile", spune şeful IGPR!

Contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează "înţelegerile", spune şeful IGPR!
Comisarul şef Lucian Diniţă a mai spus că este "cel puţin învechită ideea că Poliţia Rutieră stă la pândă cu radarele"!Poliţiştii rutieri nu au plan de amenzi, principiul controlului de rutină făcut de agenţii de la rutieră nu mai există de şase ani, iar contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează "înţelegerile" între cei doi, spune şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR, Lucian Diniţă, citat de Mediafax.

Prezent, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, directorul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), comisarul şef Lucian Diniţă, a afirmat că este eronată ideea potrivit căreia poliţiştii de la Rutieră ar avea plan de amenzi.

Diniţă a ţinut să precizeze, de asemenea, că agenţii Poliţiei Rutiere nu fac "controale de rutină" întrucât la nivelul Poliţiei Rutiere s-a renunţat în urmă cu şase ani la conceptul controlului de rutină.

"Există acţiuni tematice, există acţiuni organizate în baza unor informaţii, dar nu mai există controale de rutină. De şase ani a fost scos principiul controlului de rutină", a spus directorul Poliţiei Rutiere.

Acesta a ţinut să precizeze că legislaţia rutieră interzice ca un şofer oprit în trafic să coboare din maşină. În acest context, şeful Poliţiei Rutiere a spus că încălcarea acestei reguli şi contactul dintre şoferul contravenient sau infractor şi agentul care l-a oprit în trafic "lasă loc la înţelegeri între cei doi", scrie România Liberă.

Comisarul şef Lucian Diniţă a mai spus că este "cel puţin învechită ideea că Poliţia Rutieră stă la pândă cu radarele".

"Radarele sunt amplasate pe maşini incripţionate. E real însă că, uneori, aceste maşini sunt amplasate în mod defectuos", a spus şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
3

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
166

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
295

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...