Constructorul de la Teatrul Eminescu va trebui să facă lucrări pentru protejarea obiectivului. Cine dă banii!

Constructorul de la Teatrul Eminescu va trebui să facă lucrări pentru protejarea obiectivului. Cine dă banii!
Municipalitatea a scos la licitaţie reproiectarea Teatrului Mihai Eminescu, fiind vorba despre lucrările rămase de executat și stabilite de expertiză. Lucrările ar fi trebuit de luni bune terminate, iar la această oră actorii și spectatorii să fie primiți într-o clădire modernă și sigură, dar din păcate, în loc să se vorbească de acest lucru, se vorbește de un risc major, imobilul fiind în "pericol iminent de prăbuşire", după cum avertizează constructorul.

Potrivit primarului Cătălin Flutur, firma Victor Construct va trebui să intervină pentru protejarea obiectivului, iar pentru aceste lucrări vor fi dați alți bani, din bugetul local.

"Când vom cunoaşte suma finală şi vom avea proiectul final, ne vom duce la Compania Naţională de Investiţii sau la Ministerul Dezvoltării. Deocamdată nu avem documente. Noi am identificat surse şi sperăm să fie gata până la finele anului. Până atunci, constructorul va trebui să intervină pentru protejarea obiectivului în perioada de iarnă, dar şi aici este un proiecţel dat de expert, expertul ne-a spus ce lucrări trebuie făcute pentru protejarea obiectivului pe perioadă de iarnă, lucru pe care trebuie să-l facă constructorul actual şi pe care noi trebuie să-l plătim conform devizului care iese din proiectare", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Situaţia se precipită, în condiţiile în care ​Victor Mihalachi, director general SC Victor Construct SRL, cel căruia i-a fost încredinţată lucrarea de reabilitare şi modernizare, nu exclude posibilitatea ca ceea ce a mai rămas din clădirea Teatrului "să se prăbulească oricând", vorbind chiar de un "pericol iminent". "...e vorba de fisurile din grinzi şi planşee, corodarea armăturii, cavernele din betonul aferent, infiltraţiile de apă şi zidurie deteriorate. Practic, există un pericol iminent ca o clădire monument istoric amplasată în centrul oraşului să se prăbuşească oricând. Şi totuşi, după 28 de luni de la demararea proiectului, timp în care s-a bătut pasul pe loc, nimic concret nu s-a întâmplat pentru găsirea unei soluţii viabile", a transmis Victor Mihalachi. 

Directorul Victor Construct susține că firma ar fi suferit prejudicii financiare mari "prin neimplementarea proiectului precum şi prejudicii de imagine", responsabil de situaţia creată fiind, în opinia lui Mihalachi, fosta administraţie, prin persoana fostului primar Ovidiu Portariuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoşăneni obligaţi la plata a mii de lei către o firmă anchetată penal pentru încasarea ilegală a unor servicii medicale!

astăzi, 17:05
952

O mare corporație franțuzească, Air Liquide Vitalaire, este cercetată de un an și două luni pentru evaziune fiscală și pentru escrocherii în instanță la adresa a mii de pacienți depen...

O nouă atenționare de la meteorologi: Lapoviță, ninsoare și vânt!

astăzi, 16:37
722

În intervalul 19 ianuarie, ora 20.00-20 ianuarie, ora 08.00, se vor semnala ninsori local însemnate cantitativ la munte, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania, prec...

Un judecător botoşănean părăseşte sistemul. Preşedintele României a semnat decretul de pensionare

astăzi, 15:57
580

Este vorba despre Lilioara Toporăscu, care a depus la finele anului trecut cererea de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii.Judecătorul cu grad de Curte de Apel a activat iniţi...