Constructorul de la Teatrul Eminescu va trebui să facă lucrări pentru protejarea obiectivului. Cine dă banii!

Constructorul de la Teatrul Eminescu va trebui să facă lucrări pentru protejarea obiectivului. Cine dă banii!
Municipalitatea a scos la licitaţie reproiectarea Teatrului Mihai Eminescu, fiind vorba despre lucrările rămase de executat și stabilite de expertiză. Lucrările ar fi trebuit de luni bune terminate, iar la această oră actorii și spectatorii să fie primiți într-o clădire modernă și sigură, dar din păcate, în loc să se vorbească de acest lucru, se vorbește de un risc major, imobilul fiind în "pericol iminent de prăbuşire", după cum avertizează constructorul.

Potrivit primarului Cătălin Flutur, firma Victor Construct va trebui să intervină pentru protejarea obiectivului, iar pentru aceste lucrări vor fi dați alți bani, din bugetul local.

"Când vom cunoaşte suma finală şi vom avea proiectul final, ne vom duce la Compania Naţională de Investiţii sau la Ministerul Dezvoltării. Deocamdată nu avem documente. Noi am identificat surse şi sperăm să fie gata până la finele anului. Până atunci, constructorul va trebui să intervină pentru protejarea obiectivului în perioada de iarnă, dar şi aici este un proiecţel dat de expert, expertul ne-a spus ce lucrări trebuie făcute pentru protejarea obiectivului pe perioadă de iarnă, lucru pe care trebuie să-l facă constructorul actual şi pe care noi trebuie să-l plătim conform devizului care iese din proiectare", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Situaţia se precipită, în condiţiile în care ​Victor Mihalachi, director general SC Victor Construct SRL, cel căruia i-a fost încredinţată lucrarea de reabilitare şi modernizare, nu exclude posibilitatea ca ceea ce a mai rămas din clădirea Teatrului "să se prăbulească oricând", vorbind chiar de un "pericol iminent". "...e vorba de fisurile din grinzi şi planşee, corodarea armăturii, cavernele din betonul aferent, infiltraţiile de apă şi zidurie deteriorate. Practic, există un pericol iminent ca o clădire monument istoric amplasată în centrul oraşului să se prăbuşească oricând. Şi totuşi, după 28 de luni de la demararea proiectului, timp în care s-a bătut pasul pe loc, nimic concret nu s-a întâmplat pentru găsirea unei soluţii viabile", a transmis Victor Mihalachi. 

Directorul Victor Construct susține că firma ar fi suferit prejudicii financiare mari "prin neimplementarea proiectului precum şi prejudicii de imagine", responsabil de situaţia creată fiind, în opinia lui Mihalachi, fosta administraţie, prin persoana fostului primar Ovidiu Portariuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O dubă a căzut de pe o platformă pe drumul Botoșani-Suceava! FOTO

Joi, 21 Septembrie 2017
4224

O mașină a zburat de pe o platformă, răsturnându-se în șanțul de pe marginea șoselei. Mașina, o dubă TV, fusese cumpărată la o licitație de o persoană din București.A fos...

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri pe şoselele din judeţ!

Joi, 21 Septembrie 2017
277

În urma acţiunii dedicate bicicliştilor, poliţiştii au aplicat în total 124 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drum...

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

Joi, 21 Septembrie 2017
955

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai to...