Consiliul Local Roma nu s-a constituit din cauza rafuielilor politice

Consiliul Local Roma nu s-a constituit din cauza rafuielilor politice
77 din cele 78 de consilii locale din judeţul Botoşani au fost constituite.

Conform datelor centralizate la nivelul Prefecturii, 76 de primari aleşi în urma votului de pe 10 iunie 2012 au depus jurământul de credinţă faţă de unităţile administrativ-teritoriale pe care le vor conduce în următorii 4 ani.

Doi edili şefi nu au putut fi învestiţi, primarul ales din Pomârla având probleme de sănătate, iar cel din Roma neavând consiliu local constituit. Numărul viceprimarilor aleşi de consiliile locale constuite este tot 77.

Aceasta pentru că în comuna Roma, deşi consilierii aleşi au fost convocaţi de două ori până acum, legislativul comunal nu a putut fi constituit, cinci dintre consilieri lipsind de fiecare dată. Prefectul judeţului a emis un nou ordin pentru cea de a treia convocare, programată pentru miercuri, 4 iulie.

În cazul în care se constată din nou lipsa de cvorum, se va trece la validarea supleanţilor de pe lista organizaţiei politice în cauză. Dacă nici aceştia nu se vor prezenta, locuitorii din Roma riscă să reia alegerile pentru consiliul local.

La nivelul judetului, 60 de viceprimari sunt de la USL, 14 de la Mişcarea pentru Botoşani, în timp ce UNPR, PP DD şi PRM au câte un viceprimar. Din cei 1010 consilieri locali aleşi nu au fost învestiţi 16, 13 dintre ei fiind aleşii locali din Roma. La Cristeşi şi Durneşti au rămas fără validare 3 consilieri, aceştia neobţinând numărul de voturi necesar din partea colegilor din consiliul local.

Îi felicit pe toţi cei aleşi pentru votul de încredere al semenilor lor. Le solicit multă responsabilitate în hotărârile pe care le iau, activitatea lor să fie guvernată de respectarea legii şi să nu-i dezamăgească pe cei care i-au votat, este urarea făcută noilor aleşi locali de prefectul Adrian Constantinescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
118

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
205

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
103

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...