Consilierul Gheorghe Epuras, incompatibil cu functia de auditor la Primaria Mihai Eminescu!

Consilierul Gheorghe Epuras, incompatibil cu functia de auditor la Primaria Mihai Eminescu!

GHEORGHE EPURAS

Consilier judetean si auditor la Primaria Mihai Eminescu, Gheorghe Epuras ar putea fi cercetat de ANI, chiar daca primarul Verginel Gireada spune ca liberalul Epuras si-a dat demisia in urma cu doua saptamani!

In sedinta de Consiliu Local de la Mihai Eminescu, din luna martie, s-a aprobat organigrama si statul de functii pentru anul in curs. Cand hotararea a ajuns la Prefectura pentru avizul de legalitate, s-a constatat ca Gheorghe Epuras, care este consilier judetean, figura ca functionar public in cadrul Primariei Mihai Eminescu, pe functia de auditor. Epuras este angajat ca auditor de mai multi ani si, din iulie 2010, este si consilier judetean, fiind in incompatibilitate, desi legea ii cerea ca, in 15 zile de la numirea pe functia de consilier judetean, sa opteze pentru una dintre cele doua functii.

Acum, Gheorghe Epuras, consilier judetean din partea PNL, ar putea ajunge in atentia Agentiei Nationale de Integritate. Primarul comunei Mihai Eminescu spune ca Epuras a demisionat din functia de auditor in urma cu doua saptamani.

"Am constatat ca, in aparatul de specialitate al primarului comunei Mihai Eminescu, functia publica de auditor consilier superior este ocupata de domnul Gheorghe Epuras, care detine concomitent si functia de consilier judetean", a declarat prefectul Cristian Roman.

Gheorghe Epuras a fost validat in functia de consilier judetean in data de 29 iulie 2010. In conformitate cu Legea 161 pe 2003, privind transparenta decizionala in exercitarea demnitatilor publice, calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica, decat cea pentru care a fost numit, precum si orice functie de demnitate publica.

Ar putea pierde functia de consilier judetean!

Conform legii, Epuras trebuia sa declare starea de incompatibilitate si, in termen de 15 zile, sa opteze pentru una dintre cele doua functii, consilier judetean sau functionar public la Primaria Mihai Eminescu.

"Dansul nu este incompatibil ca si consilier judetean, este incompatibil ca functionar public. Procedura legala este urmatoarea: ordonatorul principal de credite, in speta noastra primarul comunei Mihai Eminescu, ar fi trebuit sa convoace Comisia de disciplina si sa ia masuri cu privire la aceasta stare de incompatibilitate. Acest lucru nu s-a intamplat, mai mult, se implinesc aproape zece luni de la aceasta situatie. Primaria comunei Mihai Eminescu nu are constituita o comisie reala de disciplina a functionarilor publici pentru ca exista una veche, din 2007, si din ea face parte fostul secretar, care nu mai are calitatea de functionar public, dansul fiind presedintele Comisiei de disciplina", a mentionat Cristian Roman.

Situatia a fost sesizata presedintelui Consiliului Judetean, impreuna cu secretarul judetului, urmand sa se analizeze oportunitatea propunerii incetarii de drept a mandatului consilierului judetean.

"Dansii vor analiza oportunitatea, chiar de la inceputul acestei situatii, e in ograda lor si trebuie  sa ia masuri. Totodata, am analizat foarte serios si oportunitatea si cred ca mai mult ca sigur vom sesiza Agentia Nationala pentru Integritate cu privire la aceasta situatie de incompatibilitate a domnului Epuras. Am cerut documente de la primar, avea tot timpul de pe 29 iulie sa vorbeasca si nu cred eu ca nu s-a stiut de treaba aceasta. Ba mai mult, el ar trebui sa aiba declaratie de avere facuta ca si functionar public, si ca si consilier judetean. Trebuie sa se regaseasca in ambele parti, dar este treaba ANI. Mai devreme sau mai tarziu orice magarie iese la suprafata. Lucrurile sunt destul de clare", a incheiat prefectul de Botosani.

A demisionat acum doua saptamani!

De partea cealalalta, primarul comunei Mihai Eminescu spune ca Gheorghe Epuras ar fi demidionat in urma cu doua saptamani din functia de auditor si ca starea de incompatibilitate a durat doar 2-3 luni.

"Domnul Epuras si-a dat demisia din functia de auditor inca de acum doua saptamani. El s-a aflat in incompatibilitate doar 2-3 luni, de cand a intrat in vigoare noua lege a salarizarii, el de atunci este functionar public. El a fost angajat al Primariei Mihai Eminescu din anul 2004, dar a fost personal contractual", a declarat pentru Stiri Botosani Verginel Gireada, primarul comunei Mihai Eminescu.




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
286

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
48

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
418

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...