Consilieri juridici la Nova Apaserv doar cu numele

Un control al Curții de Conturi efectuat la societatea Nova Apaserv a scos la iveală faptul că în cadrul societății existau patru persoane care ocupau postul de consilier juridic, dar operatorul a externalizat serviciile juridice.

Consilieri juridici la Nova Apaserv doar cu numele

Inspectorii Curții de Conturi au concluzionat că există o suprapunere între contractul externalizat și posturile existente în organigramă, motiv pentru care au cerut conducerii să remedieze această situație.

Șefii Nova Apaserv au găsit imediat și soluția, să modifice titulatura posturilor, propunere care a fost aprobată în Adunarea Generală a Acționarilor ADI Aqua de miercuri.

Managerul Nova Apaserv a explicat totuși că cele patru persoane care figurau angajate ca și consilieri juridici de fapt nu făceau treaba pe care o presupune o astfel de funcție, explicațiile acestuia stârnind comentarii în rândul unor primari prezenți la ședința ADI Aqua. 

"Am avut un control de la Curtea de Conturi care a constatat că avem o suprapunere între contractul externalizat pentru servicii juridice cu existența în organigramă a patru posturi de consilier juridic. Opinia domniilor lor a fost că aceste patru posturi nu ar fi trebuit să apară în organigramă cu toate că prin fișa postului nu reprezentau în instanță și nu aveau atribuții  de consilier juridic, domniile lor au considerat că nu ar trebui să existe. Atunci, ca soluție de compromis am găsit-o pe cea de modificare a titulaturii din consilier juridic în expert jurist", a spus Ady Petrușcă, managerul Nova Apaserv.

 

Spune-ne opinia ta