Conferința Naţională a directorilor de concursuri și festivaluri naționale și internaționale de folclor s-a încheiat FOTO
BOTOSANI

Conferința Naţională a directorilor de concursuri și festivaluri naționale și internaționale de folclor s-a încheiat FOTO

Desfășurată în perioada 28 – 30 martie 2017, Conferința Națională și-a deschis lucrările marți, 28 martie 2017, cu participarea a peste 30 de coordonatori din întreaga țară.

Au mai participat: ing. Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, prof. Paula Gavriluță, inspector școlar general adjunct și prof. Otiliea Sandu, inspector pentru educație permanentă la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, maestrul coregraf Nechita Dragomira de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt.

Lucrarile au fost coordonate de prof. Iliuță Brăileanu, director al Palatului Copiilor "Adrian Băran" Slatina și prof. Marcel Dupu, directorul Clubului Copiilor Dorohoi, ambii, membri ai Comisiei Naționale de Specialitate a Ministerului Educației Naționale.

S-au prezentat activitățile educative de succes organizate in anul 2016, alte exemple de bune practici în activitatea educativa din România, ateliere de lucru, în cadrul carora au evoluat ansamblul de cantece și dansuri "Mugurelul-Mărgineanca" coordonat de Marcel Dupu și Valentin Rău, cât și soliști vocali de muzică ușoară instruiți de prof. Mihai Paul-Ciprian.

De asemenea, cei prezenți la conferință au vizitat Clubul Copiilor Dorohoi, Primaria Municipiului Dorohoi unde au fost primiți de către primarul Dorin Alexandrescu, Muzeul "George Enescu" și Memorialul Ipotești.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educaţiei Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Palatul Copiilor "Adrian Băran" Slatina, Palatul Copiilor Botoșani și Clubul Copiilor Dorohoi.

Au fost trecute în revistă concursurile şi festivalurile naţionale de folclor cuprinse în Calendarul Național al Activităţilor Educative 2017 elaborat de Ministerul Educaţiei Naționale și s-au stabilit standarde minime de calitate pe care trebuie sa le respecte atât organizatorii de concursuri și festivaluri, cât și participanții prezenți la aceste acțiuni educative.

"A fost o onoare pentru noi sa organizăm acest eveniment deosebit de important pentru buna desfășurare și organizare a concursurilor și festivalurilor de folclor din România situate în Calendarul Național al Activităţilor Educative 2017 și ne bucurăm că toți cei prezenți au apreciat competențele și nivelul de performanța al elevilor care frecventează cercurile din Clubul Copiilor Dorohoi", a declarat prof. Marcel Dupu, directorul Clubului Copiilor Dorohoi.

(Comunicat de presă)










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...