Condițiile din maxi-taxi și comportamentul șoferilor, reclamate primarului Portariuc

Condițiile din maxi-taxi și comportamentul șoferilor, reclamate primarului Portariuc
Transportul local cu maxi-taxi în municipiul Botoșani a fost adus în atenția primarului Ovidiu Portariuc în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Pensionarii s-au plâns că nu sunt tratați cu respect de către șoferii firmei Microbuzul, cea care asigură transportul cu maxi-taxi, iar de multe ori în mașini se iau persoane peste capacitatea de locuri.

“Era mult mai avantajos când cetățeanul se urca în maxi-taxi și dădea bani pentru bilet, acum fiind cu abonamentul nu mai iese banul, dar eu știu că Primăria, pentru cei care au abonament, vitează din bani publici. Când pensionarii se urcă în maxi-taxi de multe ori șoferii spun “Iar îi duc pe aștia de la Cimitirul Pacea la Eternitatea. E deranjant, iar la orele de vârf, dimineața și la prânz când mai iese lumea e foarte agolmerat și iau și câte 30 de călători și mai pus și câte două-trei frâne puternice și ne așează", a spus Maria Paraschiv, de la Sindicatul Județean al Pensionarilor.

“Tine si de educatia soferilor de pe acele mijloace de transport. Noi incercam sa facem controale, dar nu putem avea cate o persoana care sa verifice la orice ora, de aceea e bine sa ne semnalati cand intampinat probleme, vom sesiza si noi conducerea societatii de transport local si chiar sa identificam acea persoana ca sa comunicam cu nume si prenume", a spus primarul Ovidiu Portariuc. 

 

Spune-ne opinia ta