Concursul pentru directorii de școli stârnește nemulțumiri: "Este o discriminare..."

Concursul pentru directorii de școli stârnește nemulțumiri: "Este o discriminare..."
Sindicaliștii din educația botoșăneană susțin că proiectul de metodologie de organizare a concursului pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ conține unele prevederi care sunt discriminatorii.

Iuliana Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SIP), a precizat că unul dintre paragrafele discriminatorii este cel care impune o limită de vârstă pentru candidați, dar și cel care stabilește cine poate ocupa posturile de directori dacă acestea rămân vacante după organizarea concursului.

"Se restricționează vârsta până la care un candidat poate da concurs, în sensul că cei care împlinesc vârsta de pensionare în anul în curs nu se pot prezenta la concurs, deși ar putea avea trei ani de prelungire. Este o discriminare pe problemă de vârstă, lucrul acesta a fost dezbătut și la ultimul concurs. De asemenea, există o problemă în proiect, nu pot fi numiți în funcțiile rămase vacante persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcțiile de director sau director adjunct, cu delegație, și care nu participă la concurs, sau persoanele care s-au prezentat, dar nu l-au promovat. Problema este că pot exista o grămadă de cazuri de forță majoră pentru care un director în funcție nu se poate prezenta la concurs, și din nou apare o discriminare. S-a cerut completarea condițiilor de participare, fie eliminarea acestui paragraf", a declarat liderul SIP Botoșani. 

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori în şcoli va fi organizat în luna octombrie şi va fi monitorizat de observatori de la Ministerul Educaţiei a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru. 

Concursul se va desfăşura începând cu 12 octombrie - data probei scrise organizată la nivel naţional. Proba de evaluare a CV-ului şi interviul vor avea loc în perioada 13 octombrie-11 noiembrie. 

Citește și Concurs pentru directorii de şcoli, în octombrie! Inspectorii generali intră în evaluare! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
89

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
563

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
200

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...