Concursul pentru directorii de școli: Dispoziție dată de primarul Cătălin Flutur privind componența comisiilor!

Concursul pentru directorii de școli: Dispoziție dată de primarul Cătălin Flutur privind componența comisiilor!
Primarul Cătălin Flutur a anunțat, miercuri, după ședința de îndată de Consiliu Local, în care PSD și-a impus oamenii în comisiile de la concursul pentru directorii de școli, că va emite o dispoziție prin care va desemna în aceste comisii angajați din cadrul Primăriei Botoșani.

Cum Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost desemnați în comisii social-democrații Silvia Diaconu și Ioan Brânzei nu va primi viza de legalitate din partea secretarului municipiului, cel mai probabil din partea autorității administrației publice locale vor face parte doar cei desemnați prin dispoziția primarului, nu și consilieri locali.

Cătălin Flutur a declarat că s-a încercat o împărțire cu cei de la PSD a membrilor din aceste comisii, dar social-democrații nu au agreat varianta propusă de primar.

"Este așa, un fel de strângere cu ghearele, cu dinții, de niște poziții. Este o ocazie unică să depolitizăm învățământul în România, Guvernul a spus gata cu aceste directorate prin delegație, organizăm concurs. Din câte văd, bătălia este imensă. O comisie de concurs este formată din cinci membri, reprezentantul Inspectoratului Școalar care, nu-i așa, nu are culoare politică, doi reprezentanți numiți de Consiliul de Administrație din unitatea de învățământ care, nu-i așa, nu au culoare politică, și mai erau doi reprezentanți ai autorităților locale, iar legea este foarte clară și bine delimitat ce înseamnă autoritate locală în România. Eu am pregătit o dispoziție de primar și am încercat o negociere cu colegii de la PSD și le-am spus că sunt 35 de unități de învățământ la care Consiliul Local a numit reprezentanți în Consiliul de Administrație și am făcut o împărțire în felul următor: din colegii noștri, consilieri locali, să luăm pe un calcul făcut de noi 19 din partea PSD și 16 din partea PNL, ca reprezentanți ai Consiliului Local, și era logic ca cei care sunt în Consiliul de Administrație să fie și cei care sunt reprezentanții Consiliul Local în aceste comisii de concurs, urmând ca eu prin dispoziție să numesc din aparatul Consiliului Local 35 de persoane care să participe la aceste concursuri. Au spus nu și că vor veni cu o Hotărâre prin care vor propune doi, total ilegal", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Prin tot acest demers, social-democrații nu urmăresc altceva decât să controleze acest concurs, pentru a rămâne pe funcții oamenii numiți de ei, este de părere edilul-șef.

"Vor să facă o comisie de concurs în care toți cei cinci să fie membri PSD. Probabil directorii care sunt în funcție vor vrea numaidecât să rămână, iar ceilalți se vor gândi și la repercusiunile următoare, ce se poate întâmpla cu catedrele, în momentul în care și-au permis eventual să candideze. Va fi o tegiversare a procedurii de concurs pentru că este clar că nu vor primi un aviz de legalitate. Eu astăzi voi da drumul la dispoziția prin care un reprezentant al primarului va face parte din această echipă de concurs și vor fi colegi din Primărie sau din instituțiile subordonate. Singurul impediment era că din aceste comisii nu poate face parte un membru care nu are studiile la nivelul candidaților. Este foarte grav modul în care procedează cei de la PSD și mai fățiș decât atât nu există, orice explicație ulterioară e egală cu zero și cred că profesorii din Botoșani vor înțelege. Sunt directori de instituții școlare bine pregătiți și care își fac treaba, dar dacă punem în balanță sunt și unii care nu au decât carnet de membru PSD și este singura lor calitate", a mai spus primarul.

Flutur a reluat apelul către cadrele didactice care îndeplinesc condițiile să se prezinte la concursul pentru directorii și directori adjuncți ce va avea loc în luna octombrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
26

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
28

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
126

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...