Concursul Patrula Eco, in atentia scolilor din judetul Botosani!

Concursul Patrula Eco, in atentia scolilor din judetul Botosani!
Agentia pentru protectia Mediului Botosani anunta lansarea Concursului National Patrula Eco, un concurs national de responsabilitate sociala dedicat scolilor care doresc sa se implice in programe de educatie pentru mediu.

La Concursul National Patrula Eco poate participa orice institutie de invatamant care doreste sa se implice in solutionarea problemelor de mediu, participand totodata la o competitie deschisa, moderna, in care copiii sunt angrenati sa-si asume roluri, sa respecte termene si sa constientizeze ca actiunile lor de acum le asigura un climat mai bun de trai in viitor. Organizatorii acestui concurs sunt: Editura Decesfera Media si Centrul Carpato Danubian de Geoecologie.

Patrula Eco este un grup de minim 50 de elevi, condus de un educator sau profesor coordonator, care observa factorii pozitivi si negativi din perimetrul in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea. Concursul se desfasoara pe durata anului scolar, in luna iunie a fiecarui an avand loc Gala de premiere a participantilor la competitie.

Primul an de Concurs debuteaza in luna Noiembrie 2008 si se va incheia in luna Mai 2009. Vor fi 7 luni de competitie. O patrula poate fi inscrisa nu mai tarziu de 10 decembrie 2008. Toate datele colectate de fiecare elev pe timpul Concursului Patrula Eco vor fi notate in Agenda Patrulei Eco.

Agenda Patrulei Eco este furnizata de Organizator si se prezinta sub forma unei brosuri cu rubrici clar definite, pe intelesul elevului, care-l ajuta si-l indruma sa mentioneze aspecte pozitive si negative pe care le observa in mediul inconjurator. Pretul unei Agende a Patrulei Eco este 7 RON/exemplar, acesta fiind si singurul cost al Concursului.

Restul costurilor sunt suportate de organizatori, Editura Decesfera Media fiind si sponsor al Concursului. In cadrul festivitatii de premiere va fi oferit Trofeul Patrula ECO (un televizor LCD + DVD Player pentru scoala, cadouri pentru toti elevii/copiii din Patrula Eco castigatoare, precum si pentru coordonatori) si premii diverse: premii speciale pentru locurile 2 si 3, premiul special pentru cea mai complexa Agenda, premiu special pentru cel mai implicat cadru didactic, premiu special pentru ce mai reusita fotografie atasata in Agenda Patrulei Eco, premiu de consolare si incurajare pentru Patrula de pe ultimul loc, diplome pentru toti elevii din patrule, precum si pentru coordonatori, directori si scoli participante, premiu special pentru cea mai activa Patrula Eco din mediul rural.

Regulamentul concursului si formularul de inscriere pot fi descarcate de pe site-ul www.ccdg.ro sau www.patrulaeco.ro . De asemenea, pot fi obtinute de la sediul APM Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România este în semifinalele EURO U21! Urmează meciul cu Germania

Luni, 24 Iunie 2019
527

România s-a calificat în semifinalele EURO U21, după remiza cu Franța. Odată cu acest rezultat, românii antrenati de Mirel Radoi și-au asigurat și calificarea la Jocurile O...

Botoșănean mort într-un cumplit accident în Franța: Spulberat cu 110 km/h!

Luni, 24 Iunie 2019
1749

Un accident mortal a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 10.00, în apropiere de Offekerque. Un român, în vârstă de 19 ani, a fost spulbe...

Premiul I la etapa naţională a unui concurs pe tema protecţiei consumatorului, obţinut de elevi din regiunea N-E - FOTO

Luni, 24 Iunie 2019
265

În perioada 16-21 iunie 2019, la Eforie Sud, a avut loc etapa naţională a concursului pe tema protecţiei consumatorului "Alege! Este dreptul tău", organizat de ANPC în parten...