Concursul de CV-uri de la Nova Apaserv, pe principiul "primul venit, primul servit!"
EXCLUSIV!

Concursul de CV-uri de la Nova Apaserv, pe principiul "primul venit, primul servit!"
Luni au fost anunţate posturile vacante, CV-urile sunt aşteptate până miercuri, dar marţi s-au cam ocupat! Cele 64 de posturi scoase la concurs de Nova Apaserv, pentru a completa schema de personal în urma extinderii activităţii, sunt deja ocupate. "Avalanşa" de CV-uri prezentate marţi la sediu au şi adus aparţinătorilor lor titlul de "proaspăt" angajat la operatorul de apă.

Mai exact, deşi perioada de selecţie include şi ziua de miercuri, marţi, unui botoşănean care s-a prezentat cu CV-ul pentru angajare i s-a dat de înţeles că posturile au fost deja ocupate. "M-am dus înainte de prânz şi m-am întâlnit cu mai multe persoane acolo care plecau dezamăgite. Mi-am lăsat CV-ul, dar nu mai am nicio speranţă", susţine omul.

Mai mult, deja proaspeţii angajaţi şi-au încheiat marţi contractele de muncă şi au semnat "protecţia muncii", informaţie confirmată de altfel de Gabriel Cârlan, managerul Nova Apaserv.

"Da, s-au făcut angajări. Nu ştiu exact câţi s-au angajat azi (marţi, n.r.) că nu am urmărit. Cred că aproape jumătate din posturi s-au ocupat", admite Gabriel Cârlan.

Încă de luni circulau zvonuri că posturile sunt deja "aranjate" şi că aşa-numita "selecţie de CV-uri" era doar o formalitate care să dea aparenţa de legalitate. După cum se vede, zvonurile au fost confirmate.

Reamintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, Nova Apaserv a obţinut toate aprobările şi fondurile necesare angajării a 64 de persoane, astfel încât numărul salariaţilor să ajunge la 539. Încă de la momentul anunţării selecţiei de CV-uri, procesul de angajare a părut dubios în condiţiile în care în doar trei zile (şi alea incomplete) operatorul de apă trebuia să-şi completeze schema de personal.

Metoda aleasă a fost neobişnuită deoarece posturile vacante au fost făcute publice luni, iar miercuri este data limită de depunere a CV-urilor. Gabriel Cârlan, managerul Nova Apaserv, susţinea însă că toate persoanele angajate vor fi în perioadă de probă de trei luni, urmând ca ulterior, în cazul în care nu fac faţă cerinţelor posturilor, să fie eliberate din funcţie.

 

Spune-ne opinia ta