CONCERT DE CONCERTE, miercuri, la Filarmonica Botosani!

CONCERT DE CONCERTE, miercuri, la Filarmonica Botosani!
Filarmonica Botosani va invita miercuri, 15 aprilie 2009, incepand cu ora 18.30, la un CONCERT DE CONCERTE, Tinere Talente. Eveniment aflat sub bagheta dirijorala a lui MIHAIL SECIKIN, soliste invitate:

ANDRA LUCIA ANDREI, vioara
IOANA MIHAI, pian

In program:
A. Vivaldi: Concerto grosso in re minor, op. 3, nr. 11
Grupul Concertino: 
IRINA MANDRIC, vioara I,
DANIELA NITA, vioara a  II-a,
ALEXANDRA ELEFTERESCU, violoncel

H. Wieniawski: Concertul nr. 2, in re minor, pentru vioara si orchestra, op. 22
W. A. Mozart:  Concertul nr. 23, in la major, pentru pian si orchestra, KV 488

Grupul Concertino:
Vioara I: IRINA MANDRIC. S-a nascut in Botosani (15 iunie 1986), in familia unor fosti instrumentisti ai filarmonicii; a inceput sa studieze vioara in orasul natal cu profesoara Doina Sobachi, continuand apoi la Liceul Dinu Lipatti din Bucuresti, cu profesorul Rudolf Stamm Soimaru si acum la Universitatea de Muzica George Enescu din Iasi, clasa lector univ. drd. Anton Diaconu.

Vioara a II-a: DANIELA NITA. S-a nascut la Galati (17 noiembrie 1985), oras in care a urmat si cursurile Liceului de Arta Dimitrie Cuclin (absolvit in anul 2004). A urmat cursurile Universitatii de Arte George Enescu, clasa de vioara a conf. univ. dr. Maria Toronciuc, iar actualmente este studenta in anul I, master, la acelasi institut, Facultatea de Interpretare, clasa profesor univ. dr. Bujor Prelipcean.

Violoncel: ALEXANDRA ELEFTERESCU. S-a nascut la Bacau (15 martie 1987). In anul 2005 absolva cursurile Liceului de Arta George Apostu din Bacau, in prezent fiind studenta a Universitatii de Arte George Enescu, Facultatea de Interpretare, Iasi, sectia violoncel, clasa prof. univ. dr. Dan Prelipcean, membru al cvartetului Voces. In anul 2007 a participat la cursurile de orchestra ale maestrului Michelangelo Galeatti in Lanciano, Italia.

ANDRA LUCIA ANDREI. S-a nascut la data de 11 octombrie 1993. Este eleva in clasa a IX-a la Liceul de Arte Dimitrie Cuclin din Galati, unde studiaza vioara cu cu profesorul Sava Marian si in particular cu maestrul Stefan Gheorghiu.

IOANA CRISTINA MIHAI. S-a nascut la Botosani la 8 iunie 1980 si a inceput studiul pianului la varsta de 7 ani cu profesorul Adrian Stanciu si a continuat cu Eugenia Harnagea la Liceul de muzica St. Luchian, Botosani. In anul 1999, sustine examenul de admitere la Universitatea de Arte George Enescu din lasi (Facultatea de Interpretare Muzicala - sectia pian).
Incepand cu anul 2004 este angajata a Universitatii de Arte George Enescu, Iasi ca preparator universitar la catedra canto, si a Colegiului National Octav Bancila, Iasi, in calitate de pianist acompaniator. Din octombrie 2008 urmeaza cursurile de Master ale Conservatorului regal din Bruxelles la clasa profesorului Daniel Blumenthal iar in noiembrie 2008 participa la festivalul Harmos din Porto, Portugalia reprezentand Conservatorul Regal din Bruxelles.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
83

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
207

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
341

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...