Concendii fără plată limitate la Spitalul Mavromati!

Concendii fără plată limitate la Spitalul Mavromati!
Deficitul mare de personal de pe unele secții a determinat conducerea Spitalului Județean Mavromati din Botoşani să reducă numărul concediilor fără plată acordate.

Dacă în anii trecuți erau zeci de angajați care plecau în concediu fără plată, în acest an doar pentru 19 persoane a fost aprobat.

Majoritatea celor care solicită concediu fără plată sunt asistenți medicali care pleacă la muncă în străinătate, de regulă pentru un an, luând această decizie din cauza salariilor mici din țară.

"Secțiile de pe care provin salariații sunt ATI, Neurologie, Laborator și UPU. Număul acestora a scăzut datorită faptului că, din cauza deficitiului crescut de personal, conducerea spitalului a refuzat să mai semneze plecarea personalului în concediu fără plată", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

În acest an, cea mai mare unitate spitalicească din județ a scos la concurs zeci de posturi, din cauza deficitului mare de personal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilete mai scumpe la transportul în comun în municipiul Botoşani

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1444

În şedinţa ordinară de joi, consilierii municipali vor dezbate şi aproba două proiecte de hotărâre ce vizează majorare tarifelor de transport cu maxi- taxi şi cu tramvaiul.Eltr...

Accident la Baisa! Un conducător auto a ajuns în spital, rănit grav FOTO

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1626

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
527

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...