COMUNICAT Senator Doina Federovici: Educaţia este cheia formării personalităţilor de mâine

COMUNICAT Senator Doina Federovici: Educaţia este cheia formării personalităţilor de mâine
Astăzi este prima zi din noul an școlar, o zi importantă în egală măsură pentru elevi, părinți și dascăli. Chiar dacă vacanța nu este suficientă niciodată, toată lumea așteaptă cu nerăbdare începerea școlii. Această instituţie este locul unde se conturează personalităţi, iau naştere visuri şi se creionează proiecte de viitor, de aceea ţin să mă adresez, acum la început de an, dascălilor, elevilor şi părinţilor, deopotrivă.

Dragi dascăli, am fost şi voi fi întotdeauna alături de dumneavoastră, vă asigur de respectul meu, mulțumindu-vă totodată pentru dăruirea, pentru profesionalismul de care dați dovadă an de an. Datoria domniilor voastre rămâne în continuare să oferiți copiilor exemple pozitive, să găsiți metode pentru a-i stimula pe elevi să învețe și să înțeleagă care este rolul școlii, deoarece nimic nu poate înlocui ceea ce faceţi cu atâta dăruire.

Dragi elevi, mi-aș dori să considerați școala drept a doua voastră casă și, prin urmare, să respectați oamenii, fie profesori, fie personal administrativ, s-o îngrijiți și s-o remodelați după imaginația și personalitatea voastră. Implicați-vă în problemele școlii, căutați să fiți utili celor din jur și responsabili în ceea ce faceți. Fiți receptivi și deschiși pentru că volumul de cunoștințe, aptitudini, valori și sentimente, obținut în perioada școlii, îl veți purta cu voi toată viața. Nu uitați că educația autentică se bazează pe toleranță, respect, responsabilitate și bun simț ca valori fundamentale. Doar prin educație veți putea fi proprii voștri stăpâni și veți putea face alegerile potrivite pe mai departe în viața personală.

Marele Nicolae Iorga spunea că: "Școala este tot ce vezi și tot ce auzi. Ea trebuie să te învețe să fii propriul tău dascăl, cel mai bun și cel mai aspru." Așadar, parafrazându-l pe marele om de cultură, vă invit, dragi elevei, să aveți încredere că ceea ce veți realiza în școală va însemna foarte mult pentru viitorul vostru, iar aceasta trebuie să vă dea încredere deplină în puterile voastre.

Stimați părinți, vă urez să aveți parte de sănătate multă, de putere de muncă și de voința de a le fi mereu aproape copiilor dumneavoastră. Trebuie să avem certitudinea că școala oferă un spațiu educativ în care copiii se pot dezvolta, promovând binele, adevărul, munca, încrederea, responsabilitatea, seriozitatea, punctualitatea, toleranța, spiritul de echipă, aprecierea muncii celorlalți. De aceea, vă rog să răspundeți chemărilor școlii pentru că fără o strânsă colaborare școală-familie reuşita lasă de dorit. Datoria comună a relației școală-părinți este de a forma din copii oameni și caractere.

Trebuie să înțelegem cu toții că educaţia primită la şcoală este cheia formării personalităţilor de mâine, este esenţială în formarea caracterelor puternice. Buna educaţie înseamnă un efort şi o datorie pe care ne-am asumat-o cu toţii – autorităţi, cadre didactice şi părinţi.

Vă urez tuturor un an școlar cu rezultate cât mai bune de care să ne bucurăm cu toții, iar celor implicați în procesul educaţional, bucurii, satisfacții, împliniri, putere de muncă și multă sănătate!

(Comunicat de presa)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tudorel Toader, la Botosani: Romania imprumuta bani pentru a le asigura detinutilor conditii cat mai bune in inchisoare!

astăzi, 16:26
108

Potrivit acestuia, imprumutul va fi utilizat atat pentru constructia a doua unitati de detentie noi, cat si pentru modernizarea si extinderea unor capacitati existente."Guvernul are un memora...

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor: Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor!

astăzi, 14:32
252

Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că î...

Presa italiană ne bate obrazul pentru infractori, dar uită să spună despre un erou că e român!

astăzi, 13:43
616

Ieri, un român a ajuns erou în Italia după ce a salvat o persoană de la moarte. Televiziunile din Italia au "uitat" însă să spună că eroul este de fapt un român...