COMUNICAT: Județul Botoșani vizat de Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții propus în programul de guvernare al PSD

COMUNICAT: Județul Botoșani vizat de Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții propus în programul de guvernare al PSD
"Județul Botoșani ar putea cunoaște o dezvoltare importantă prin reabilitarea drumului Botoșani- Târgu Frumos și dacă viitorul Guvern se va implica pentru înființarea unor mari unități de producție care să genereze locuri de muncă bine plătite pentru botoșăneni", susține senatorul PSD Doina Federovici. Afirmațiile sale au loc după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat la Tulcea prima componentă a programului de guvernare propus de social-democrați. Aceasta ar consta în înființarea unui Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) care va cuprinde cea mai mare parte a companiilor de stat și care va finanța proiecte de infrastructură și de construcție de noi fabrici în zonele mai slab dezvoltate.
 
"Acest Fond urmărește realizarea unor noi unități de producție în zonele cu șomaj ridicat și cu salarii foarte scăzute cum e și cazul județului Botoșani. Aici, interesul investitorilor privați este mai scăzut, iar riscul e ca în timp decalajele sociale și economice față de restul țării să crească. De aceea, e necesară intervenția Guvernului pentru a înființa aici o mare unitate de producție care să proceseze, de pildă, produsele agricole obținute de fermierii botoșăneni. O astfel de fabrică ar antrena apariția mai multor întreprinderi mici și mijlocii care să o deservească cu diverse produse și servicii", a declarat Doina Federovici.
 
Liderul social-democraților botoșăneni consideră că FSDI ar reprezenta o soluție pentru stoparea exodului tinerilor care își caută de muncă în străinătate. Mai mult, spune senatorul PSD, noile unități de producție înființate în zonele mai sărace, cum e Botoșaniul, ar conduce la creșterea salariilor și a nivelului de trai: "Apariția mai multor locuri de muncă bine plătite ar genera o reacție în lanț care se va manifesta și asupra altor angajatori din județ, care, pentru a-și păstra personalul, vor trebui să accepte și ei majorări salariale. Astfel, într-un interval de timp rezonabil, vom avea mai mulți botoșăneni care ies din zona sărăciei pentru a face parte din clasa de mijloc. De fapt, exact acesta e scopul programului de guvernare propus de PSD: mai mulți români în clasa de mijloc, astfel încât tinerii să nu mai plece la muncă în străinătate, iar cei care vor să muncească să aibă un trai decent aici, în România".
 
În viziunea social-democraților un alt obiectiv al viitoarei Guvernări va fi reabilitarea drumului Botoșani-Târgu Frumos care să lege județul de aeroportul internațional de la Iași și nu numai.
 
"Proiectul nostru inițial a fost de a lega Botoșaniul de ruta comercială care se poate desfășura pe direcția Iași-Suceava și mai departe către nord-vestul țării. În guvernarea Ponta am reușit să facem jumătate din acest proiect: drumul Botoșani-Suceava. Am început și a doua jumătate, dar a venit altă guvernare, iar de atunci nu s-a mai făcut nimic. Noi însă nu am renunțat, iar dacă PSD va reveni la guvernare, vom duce proiectul până la capăt. Am arătat în trecut că o putem face. O vom face cu siguranță și în viitor", a precizat președintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici.

(Comunicat de presă)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
22

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
182

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
149

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...