Comunicat IPJ: Extinderea Serviciului Cazier Judiciar la nivelul Poliţei municipiului Dorohoi

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor privind obţinerea certificatului de cazier judiciar, conducerea Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani a dispus extinderea acestui serviciu şi la nivelul Poliţiei municipiului Dorohoi.

Astfel, începând cu data de 20 ianuarie 2010, persoanele interesate se pot prezenta la ghişeul Serviciului Cazier Judiciar amenajat în incinta Poliţiei municipiului Dorohoi în scopul obţinerii certificatului, programul de funcţionare încadrându-se între orele 08.00 – 16.00, de luni până joi, şi respectiv 08.00 – 14.00 în ziua de vineri a săptămânii.

Obţinerea certificatului de cazier judiciar se face pe loc pentru persoanele născute în judeţul Botoşani, fără antecedente penale.

În cazul persoanelor născute în alte judeţe, sau în cazul celor care au suferit condamnări de natură penală, eliberarea certificatului se face în maxim 3 zile de la data solicitării.

Actele necesare în vederea eliberării certificatului de cazier judiciar sunt:

-cerere tip pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar (formular tip);
-timbru fiscal în valoare de 2 lei, care se poate achiziţiona de la orice unitate poştală;
-taxă în valoare de 10 lei, pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, care se poate achita la unităţile Trezoreriei statului;
-actul de identitate în original.

Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita şi prin împuterniciţi, pe baza unei procuri autentificată notarial şi prezentată în original. Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului.

Certificatul de cazier judiciar obţinut este valabil 6 luni de la data eliberării.

În viitorul apropiat se are în vedere ca la nivelul Poliţiei municpiului Dorohoi să se extindă posibilitatea obţinerii certificatului de cazier judiciar şi pentru persoanele juridice.
 
                                                                  
BIROUL DE PRESĂ AL I.P.J. BOTOŞANI
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
1

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
44

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...