Comunicat de presa: Gală pentru tinerii învăţători de la Botoşani

Comunicat de presa: Gală pentru tinerii învăţători de la Botoşani
Asociaţia B-Right Media dă startul primei ediţii a Galei "Angelica Gherman" – o competiţie pentru recunoaşterea meritelor tinerilor învăţători din judeţ care au o activitate deosebită la catedră.

Astfel, în perioada 1 martie – 1 mai 2013, tinerii învăţători atât din mediul urban, cât şi rural care au maximum cinci ani de experienţă la catedră, sunt invitaţi să depună dosare prin care să-şi demonstreze performanţa şi creativitatea în activitatea didactică. Dosarele se depun exclusiv în format electronic, prin completarea unui formular de autoevaluare, la care se adaugă un CV, două recomandări precum şi  10 fotografii relevante pentru informaţiile cuprinse în formular. Criteriile de evaluare vor urmări atât educaţia formală, cât şi cea nonformală, fiind încurajate să se înscrie cadre didactice ce au desfăşurat atât activitate curentă la catedră, cât şi proiecte educative extraşcolare, cu sau fără finanţare.

Dosarele vor fi evaluate în perioada 1 mai-1 iunie 2013, urmând ca Premiul pentru "Învăţătorul Debutant al Anului 2013" să fie acordat în cadrul unei gale ce va fi organizată în preajma Zilei Învăţătorului.  Câştigătorului i se va decerna placheta "Învăţătorul Debutant al Anului", alături de un premiu în cărţi şi de o finanţare de 1000 de lei cu consultanţă gratuită din partea Asociaţiei B-Right Media pentru un proiect educativ pe care îl va derula pe parcursul anului 2013. 

Mai multe informaţii, precum şi formularele necesare pot fi obţinute pe secţiunea special creată pe site-ul Asociaţiei B-Right Media, gala.voluntariatbt.ro.

Angelica Gherman, în memoria căreia Asociaţia B-Right Media va organiza anual această gală, a fost şi va rămâne în amintirea tuturor ca o învăţătoare şi autoare de cărţi şcolare cu un palmares impresionant care cuprinde: 21 de cărţi şcolare apărute şi două în curs de apariţie, toate editate la Bucureşti; tiraje însumând peste 300.000 de exemplare distribuite în întreaga ţară şi în Republica Moldova, în librăriile tradiţionale şi virtuale; 37 de ani de carieră la catedră; sute de elevi cărora le-a îndrumat primii paşi în şcoală; diploma "Gheorghe Lazăr – clasa I", obţinută în anul 2007 şi diploma "Pedagogul Deceniului" decernată de Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi, respectiv Diploma de Merit în domeniul Educaţie, acordată de Primăria Municipiului Botoşani la prima ediţie a Galei Valorilor Feminine, în anul 2009.

Angelica Gherman s-a stins din viaţă la 1 martie 2012, după ce, timp de mai mulţi ani, s-a luptat cu o boală necruţătoare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
173

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
197

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
21

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....