COMUNICAT DE PRESĂ - A fost inaugurat cel mai mare proiect de termoficare din România din ultimii 26 de ani: "Implementare proiect la sursă CET Oradea"

COMUNICAT DE PRESĂ - A fost inaugurat cel mai mare proiect de termoficare din România din ultimii 26 de ani: "Implementare proiect la sursă CET Oradea"
Luni, 26 septembrie 2016, noua centrală pe gaz a Oradei,în valoare de 54 milioane de euro, a fost inaugurată în prezența ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. 

Proiectul de la CET Oradea, cea mai importantă investiție derulată în industria termoenergetică din România în ultimii 26 de ani, implementat de Elsaco Engineering în asociere cu STC S.p.a. Italia, a constat în dezvoltarea noii surse de producere în cogenerare de înaltă eficiență a energiei electrice și termice, necesară municipalității pentru asigurarea unui serviciu public de calitate pentru încălzirea și furnizarea apei calde către locuitorii municipiului Oradea.

Configurația noului CET constă într-o turbină cu gaze de înaltă eficiență de 45 MWe, un cazan recuperator de caldură aferent turbinei de 50 MWt, două cazane de apă fierbinte de 116.3 MWt, două cazane de abur saturat, împreună cu toate celelalte instalații auxiliare necesare pentru buna funcționare. Această configurație CET utilizează tehnologii moderne și asigură o serie de parametri de performanță referitori la capacitate, eficiență energetică în cogenerare, mentenanță specifică, disponibilitate anuală, conformarea strictă la normele europene privind emisiile de noxe în atmosferă.

Elsaco a implementat mai multe proiecte de construire a unor surse noi de producere în cogenere a energiei termice și electrice (ex: CET Botoșani, Chimcomplex Borzești, CET Bacău), respectiv un proiect de mediu la CET 2 Iași – Instalație nouă de desulfurare (DeSOx), proiecte similare ca natură și complexitate.

"Proiectul de la Oradea a reprezentat cea mai mare provocare pentru Elsaco și partenerul său – STC S.p.a Italia, având în vedere anvergura acestuia. A fost o adevărată desfășurare de forțe, în unele momente lucrând pe șantierul de la CET Oradea chiar și 300 de oameni. Reușita s-a datorat bunei organizări și evident echipei de profesioniști care a făcut ca proiectul să prindă viață", a declarat Cătălin Ifrim – Manager de Proiect.

Printre avantajele noii surse de producere în cogenerare pot fi amintite reducerea pierderilor pe rețeaua de termoficare prin menținerea temperaturilor optime tur/retur și creșterea siguranței în exploatare, maximizarea veniturilor din vânzarea energiei electrice fără afectarea continuității alimentării cu energie termică, utilizarea turbinei la randament maxim, conformarea la normele europene privind emisiile de noxe în atmosferă. 

De peste două decenii Elsaco a implementat proiecte care au schimbat viața comunităților locale iar beneficiarii lucrărilor și-au eficientizat costurile, au dezvoltat surse noi și eficiente de producere a energiei în vederea susținerii unui ritm de producție mai ridicat, au asigurat clienților un serviciu de alimentare cu apă, furnizare apă caldă, căldură calitativ și performant și au gestionat și diminuat pierderile în rețele.

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A intrat cu BMW-ul într-un stâlp din cauza vitezei! FOTO

astăzi, 11:58
4468

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din Brehuiești, se deplasa la volanul unui BMW către oraș, iar după sensul giratoriu de la Dedeman, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitez...

Razii ale polițiștilor botoșăneni finalizate cu zeci de amenzi!

astăzi, 11:36
482

Poliţiştii dărăbăneni au organizat şi desfăşurat, în perioada 21-22 septembrie, acțiuni punctuale pe raza orașului și a comunelor limitrofe, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ...

Tânăr fără permis, tras pe dreapta de polițiști pe un drum din județ!

astăzi, 11:20
1104

La data de 23 septembrie, ora 21:45, poliţişti au oprit în trafic, pe drumul naţional D.N. 29 D, pe raza localității Silișcani, comuna Gorbănești, un autoturism condus de C.A. de 19...