COMUNICAT DE PRESĂ - A fost inaugurat cel mai mare proiect de termoficare din România din ultimii 26 de ani: "Implementare proiect la sursă CET Oradea"

COMUNICAT DE PRESĂ - A fost inaugurat cel mai mare proiect de termoficare din România din ultimii 26 de ani: "Implementare proiect la sursă CET Oradea"
Luni, 26 septembrie 2016, noua centrală pe gaz a Oradei,în valoare de 54 milioane de euro, a fost inaugurată în prezența ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. 

Proiectul de la CET Oradea, cea mai importantă investiție derulată în industria termoenergetică din România în ultimii 26 de ani, implementat de Elsaco Engineering în asociere cu STC S.p.a. Italia, a constat în dezvoltarea noii surse de producere în cogenerare de înaltă eficiență a energiei electrice și termice, necesară municipalității pentru asigurarea unui serviciu public de calitate pentru încălzirea și furnizarea apei calde către locuitorii municipiului Oradea.

Configurația noului CET constă într-o turbină cu gaze de înaltă eficiență de 45 MWe, un cazan recuperator de caldură aferent turbinei de 50 MWt, două cazane de apă fierbinte de 116.3 MWt, două cazane de abur saturat, împreună cu toate celelalte instalații auxiliare necesare pentru buna funcționare. Această configurație CET utilizează tehnologii moderne și asigură o serie de parametri de performanță referitori la capacitate, eficiență energetică în cogenerare, mentenanță specifică, disponibilitate anuală, conformarea strictă la normele europene privind emisiile de noxe în atmosferă.

Elsaco a implementat mai multe proiecte de construire a unor surse noi de producere în cogenere a energiei termice și electrice (ex: CET Botoșani, Chimcomplex Borzești, CET Bacău), respectiv un proiect de mediu la CET 2 Iași – Instalație nouă de desulfurare (DeSOx), proiecte similare ca natură și complexitate.

"Proiectul de la Oradea a reprezentat cea mai mare provocare pentru Elsaco și partenerul său – STC S.p.a Italia, având în vedere anvergura acestuia. A fost o adevărată desfășurare de forțe, în unele momente lucrând pe șantierul de la CET Oradea chiar și 300 de oameni. Reușita s-a datorat bunei organizări și evident echipei de profesioniști care a făcut ca proiectul să prindă viață", a declarat Cătălin Ifrim – Manager de Proiect.

Printre avantajele noii surse de producere în cogenerare pot fi amintite reducerea pierderilor pe rețeaua de termoficare prin menținerea temperaturilor optime tur/retur și creșterea siguranței în exploatare, maximizarea veniturilor din vânzarea energiei electrice fără afectarea continuității alimentării cu energie termică, utilizarea turbinei la randament maxim, conformarea la normele europene privind emisiile de noxe în atmosferă. 

De peste două decenii Elsaco a implementat proiecte care au schimbat viața comunităților locale iar beneficiarii lucrărilor și-au eficientizat costurile, au dezvoltat surse noi și eficiente de producere a energiei în vederea susținerii unui ritm de producție mai ridicat, au asigurat clienților un serviciu de alimentare cu apă, furnizare apă caldă, căldură calitativ și performant și au gestionat și diminuat pierderile în rețele.

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoşăneni obligaţi de instanţe să-şi plătească amenzile de circulaţie căpătate în Europa

Joi, 17 August 2017
795

"Admite cererea formulată de Oficiul Federal de Justiţie al Republicii Federale Germania. Dispune punerea în executare a Deciziei nr.... emisă de Prefectul Regional al Districtului Viers...

Fetiţă ajunsă la spital după ce a înghiţit insecticid!

Joi, 17 August 2017
1088

O fetiţă de numai doi ani a ajuns pe mâna medicilor de la Secţia de Pediatrie după ce a înghiţit câteva picături dintr-un insecticid puternic.Copila a fost lăsată de mam...

Grindină, descărcări electrice şi vânt în mai multe localităţi din judeţul Botoşani!

Joi, 17 August 2017
2491

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi după-amiază, o avertizare Cod Galben pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani. Vizate sunt localităţile: Darab...