COMUNICAT A avut loc Recepţia finală a obiectivului de investiţii: Staţia de Tratare a Apei Potabile Ştefăneşti

COMUNICAT A avut loc Recepţia finală a obiectivului de investiţii: Staţia de Tratare a Apei Potabile Ştefăneşti

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

În data de 12.05.2017, a fost semnat Procesul Verbal de Recepţie finală pentru obiectivul de investiţii: Staţia de Tratare a Apei Potabile Ştefăneşti "Extinderea și reabilitarea Stației de tratare a apei potabile Ștefănești", a reprezentat o componentă fundamentală a Proiectului Major "Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare-epurarea apelor uzate în judeţul Botoşani" - Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Sectorial Mediu, implementat de către Societatea Comerciala NOVA APASERV SA Botoşani, ca urmare a semnării Contractului de Finanţare din data de 23 august 2011.

Bugetul total alocat pentru realizarea Proiectului Major, după prevederile Actului Aditional nr. 4 la Contractul de Finantare, a fost de 397.416.023 lei, din care, conform schemei de finanţare, 313.481.760 lei, au reprezentat finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană.

Proiectul, in ansamblul său, si-a propus extinderea şi reabilitarea reţelelor, retehnologizarea şi modernizarea Staţiilor de tratare a apei potabile, precum şi extinderea şi reabilitarea reţelelor de canalizare şi construirea (acolo unde este necesar) de Staţii de epurare a apelor uzate, asigurând astfel largirea ariei de deservire a Operatorului Regional.

In urma optimizării proiectului de executie, valoarea Contractului de Lucrări a fost de 19,882,971.00 Lei. Staţia de tratare, reabilitată şi extinsă, asigură in prezent, debitul necesar cerinţelor de alimentare cu apă potabilă ale oraşelor Ştefăneşti, Săveni şi Truşeşti, a comunelor: Mihălăseni, Hănesti, Vlăsinesti, Durnesti, Româneşti, Santa Mare, Călarăşi, Răuseni, precum şi a doua comune din judeţul Iaşi: Andrieşeni şi Bivolari.

Calitatea apei potabile furnizate în reţea corespunde normativelor naţionale şi europene, contribuind astfel la respectarea obiectivelor şi prevederilor Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană.
Împreună cu celelalte componente ale Proiectului Major şi anume:
Îmbunătăţirea Staţiilor de tratare a apei potabile Cătămărăşti şi Bucecea;
Construirea conductei de aducţiune de la Staţia de tratare a apei potabile Ştefăneşti la Săveni şi devierea conductelor de aducţiune în zona alunecărilor de teren Leorda;
Extinderea reţelelor de apă şi canalizare în aglomerarea Botoşani;
Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în aglomerarea Dorohoi;
Extinderea reţelelor de apă si canalizare în aglomerarea Flămânzi;
Extinderea reţelelor de canalizare în aglomerarea Vorona;
Reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare a apelor uzate Dorohoi;
Construcţia staţiilor de epurare Flămânzi şi Vorona;
Asistenţă Tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor;
Asistenţă Tehnică pentru Proiectare şi Managementul Proiectului,
componenta de extindere şi reabilitare a Staţiei de tratare Ştefăneşti asigură îmbunătăţirea sistemului de tratare a apei potabile, prin promovarea unor tehnologii nepoluante, având ca scop extinderea serviciilor de alimentare cu apă pentru populaţia judeţului Botoşani.

Prin punerea in funcţiune şi asigurarea unei exploatări corespunzatoare a obiectivului de investiţii, se contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor din zonă, prin îndeplinirea obiectivelor specifice POS Mediu, constând în îmbunătăţirea calităţii şi a accesului la infrastructura de apă şi apă uzată, prin furnizarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare în majoritatea zonelor urbane şi stabilirea structurilor regionale eficiente pentru managementul serviciilor de apă/apă uzată, garantându-se în acelaşi timp, respectarea legislaţiei europene în vigoare privind conservarea condiţiilor de mediu.

Comunicat în format .pdf aici

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...