Compania Avicola Iaşi, controlată de Becali, a intrat în insolvenţă

Compania Avicola Iaşi, controlată de Becali, a intrat în insolvenţă
Producătorul de carne de pasăre Avicola Iaşi (AVIM), controlat de omul afaceri George Becali, a intrat în insolvenţă, printr-o decizie a Tribunalului Iaşi, a anunţat ieri firma.

Tribunalul a decis la 27 mai deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva Avicola Iaşi, potrivit unui comunicat al firmei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În dosar sunt înregistrate cererile a opt creditori, persoane fizice şi juridice. Totodată, insolvenţa Avicola face obiectul altor patru dosare.

Cele mai recente date financiare sunt publicate de Avicola pentru primele nouă luni din 2009, perioadă în care veniturile totale ale firmei s-au redus cu o treime, de la 71,71 milioane lei la 47,81 milioane lei, iar cheltuielile au scăzut cu o dinamică apropiată, de la 69,66 milioane lei la 47,29 milioane lei.

Astfel, firma a încheiat cu un profit de 511.000 lei, de patru ori mai mic comparativ cu rezultatul obţinut pentru aceeaşi perioadă din anul precedent.
Firma, listată pe piaţa Rasdaq, are un capital  de 29,4 milioane de lei, divizat în 11,78 milioane de acţiuni cu o valoare nominală  de 2,5 lei.

Ultima tranzacţie a fost înregistrată pe 12 mai, preţul unei acţiuni fiind de 0,3 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 3,54 milioane de lei. Potrivit celor mai recente raportări, George Becali controlează 85,07% din acţiunile companiei, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului deţine o cotă de 9,57%.

Becali a preluat firma din Iaşi în anul 2004 de la Koala Senior Comăneşti din judeţul Bacău.

SURSA: Mediafax
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
9

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
88

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
932

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....