Comerciantii nu sunt interesati de sanatatea copiilor!

Comerciantii nu sunt interesati de sanatatea copiilor!

 Fructe nu, chipsuri da!  

Desi a trecut aproape o luna de cand ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a emis un ordin prin care se interzice vanzarea anumite produse in apropierea scolilor, comerciantii refuza sa se conformeze!

De la chioscurile din apropierea scolilor, copiii nu isi pot cumpara decat suc, chipsuri sau dulciuri. Inspectorii sanitari ii ameninta pe cei care nu intra in legalitate ca isi vor pierde autorizatia de functionare. Biscuiti, chipsuri, sucuri, bomboane. Sunt doar cateva dintre alimentele aflate pe lista data publicitatii de ministrul Sanatatii.

Astazi, aproape la toate chioscurile aflate in vecinatatea sau in incinta scolilor se gaseau aceste alimente. La un singur magazin rafturile erau pline de banane, mere, struguri sau portocale.

Costica Pocreaca,comerciant : De vreun an si jumatate sau doi ne-au pus in vedere cei de la Sanepid sa renuntam la dulciuri, sa le inlocuim cu cu legume, fructe.

Insa alaturi de acesta, un alt magazin, plin cu E- uri care fac cu ochiul scolarilor mai mici.

Costica Pocreaca, comerciant: Copiii vin sa cumpere sau prefera celelalt chiosc. Deci clasele mici mai putin, probabil cei mici nu constientizeaza, dar clasele mari, care incep dupa masa, marea majoritate vin. Cumpara mere, banane, strugure.

Directorul Autoritatii de Sanatate Publica, Gabriel Oprisanu, avertizeaza toti comerciantii care au puncte de vanzarte in apropierea scolilor sa se conformeze.

Gabriel Oprisanu, director ASP: Comerciantii risca ridicarea autorizatiei sanitare de functionare si inchiderea afacerii.

Inspectia Sanitara de Stat a inceput deja sa faca vizite comerciantilor din preajma unitatilor de inavatamant.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
282

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
332

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
455

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...