Comenteaza cititorii: Poveste romaneasca!

Comenteaza cititorii: Poveste romaneasca!
Comentariul Zilei pe Stiri Botosani:

"Ion Carcalete a cunoscut-o pe Ileana in toamna lui 2004, la un bal din comuna. S-au vazut, s-au placut, s-au luat. Erau tineri, frumosi, dar sarantoci, ca mai toti romanii. Prin urmare, au intrat amandoi in viata avand ca singura avere - el izmenele din dos, iar ea o bluza si o pereche de blugi mosteniti de la o sora mai mare.

La scurta vreme, si-au dat seama cu amar ca dragostea trece, totusi, prin stomac, asa ca el a plecat sa-si incerce norocul in Italia, iar ea a ramas acasa, insarcinata cu primul rod al iubirii lor. Cand i-a venit sorocul sa nasca, el a facut tot posibilul s-o aduca langa el, pe plaiurile calabreze, unde muncea cu ziua si pe cativa euro, la cules masline. Nu de alta, dar exista speranta ca, prin copilul nascut in Italia, sa capete si ei, parintii, anumite drepturi de italieni get-beget.

Din nefericire, insa, respectiva speranta s-a dovedit a fi pana la urma a fi cat se poate de desarta. Copilul s-a nascut, frumos si sanatos, zdravan si rumen la chip ca ciobanul dac de la poalele Ceahlaului. I-au pus rasunatorul nume de Mario Alberto, ca sa se remarce clar ca vazuse lumina zilei pe teritoriu italian si chiar nu avea nicio legatura cu umila tara de origine, Romania.

Mai mult decat atat, l-au crescut in spirit profund italic si nu l-au invatat nici macar o boaba din limba stramoseasca, adicatalea cea romana.

Numai ca si italienii, cat or fi ei de italieni locuitori ai Pamantului Fagaduintei, au si ei copiii lor, drepturile lor, problemele lor si, mai ales, criza lor financiara, de care trebuiau sa aiba grija cu prioritate. La un moment dat, sotii Carcalete si-au pierdut temporarele locuri de munca, in fireasca favoare a italienilor autohtoni. Degeaba au tot aratat certificatul de nastere al copilului nascut acolo, degeaba i-au tot pronuntat numele neaos italian, degeaba au tot invocat oarece drepturi pe care ei, ca parinti, ar fi trebuit sa le aiba in virtutea acestor lucruri.

Orice natiune trebuie sa aiba in primul rand grija de conationali, si nu de cei care si-au "imprumutat" acest statut.

Prin urmare, Ion, Ileana si copilul lor au fost nevoiti sa se intoarca in satul lor, Cucuieti, din Romania si Moldova totusi natala. La ora actuala, el isi ara ogorul, iar ea s-a angajat vanzatoare la un chiosc din sat".


Comentariu postat la articolul
Doi romani au calatorit aproape 2.000 km ca fiul lor sa se nasca in Italia

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
15

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
19

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...