Colegiul Mihai Eminescu si-a dizolvat propriul Consiliu de Administratie!

Colegiul Mihai Eminescu si-a dizolvat propriul Consiliu de Administratie!

 Colegiul National Mihai Eminescu Botosani  

La Colegiul Mihai Eminescu din Botosani, lupta pentru un post de director adjunct a degenerat intr-un mod neasteptat, sustinerea unui om din cadrul liceului, in defavoarea unui profesor venit din afara, impartind colectivul profesoral aproape iremediabil pentru cei care mai gandesc la linistea care domnea in liceu in perioada regretatului Mihai Vasilica.

Conflictul a atins amploarea maxima vineri dupa-amiaza, cand Consiliul Profesoral al liceului a decis sa dizolve Consiliul de Administratie!

La concursul pentru postul de director adjunct s-au inscris initial trei persoane: vechiul director adjunct, Neculai Buzduga, o persoana din afara liceului, Carmen Nechita, precum si Mihaela Prajinariu, profesor in Colegiul Mihai Eminescu.

In ziua concursului, pe 20 octombrie, s-au prezentat doar primii doi. Rezultatele au fost in avantajul lui Carmen Nechita, aceasta obtinand 130 de puncte, fata de putin peste 90, cat a obtinut contracandidatul sau.

Procedura in astfel de situatii cere ca, in urma primelor rezultate, sa fie convocat Consiliul Profesoral, care isi exprima optiunea vizavi de candidati.

Votul in urma acestui consiliu a fost, de aceasta data, in favoarea lui Neculai Buzduga, acesta primind 45 de voturi, fata de 12, cat a primit Carmen Nechita. Specificam ca acest vot al Consiliului Profesoral are doar un rol consultativ, fara a avea vreo putere de decizie in desemnarea directorului. Astfel ca avantajul lui Neculai Buzduga fata de contracandidata sa poate fi privit si ca un vot colegial primit din partea profesorilor din liceu.

Nemultumirea profesorilor a aparut miercuri, dupa ce Consiliul de Administratie al Colegiului Mihai Eminescu l-a validat pentru functia de director pe celalalt candidat, respectiv Carmen Nechita.

La sedinta Consiliului de Administratie au participat 10 membri. Votul a fost 6 la 2, in favoarea lui Carmen Nechita. Doua persoane s-au abtinut. Din consiliu facea parte si profesorul Neculai Buzduga, acesta participand si la procesul de votare. Ceilalti membri ai consiliului sunt reprezentanti ai Consiliului Local, ai parintilor, contabilul scolii, 5 profesori, directorul scolii.

In urma acestei sedinte, profesorii s-au declarat nemultumiti, ei dand un vot de blam Consiliului de Administratie, motivul invocat fiind acela ca nu s-a tinut cont de votul cadrelor didactice.

Astfel, vineri, la orele amiezii, 40 dintre cei 70 de profesori ai liceului au hotarat ca, in conformitate cu legea, sa initieze procedura de modificare a componentei Consiliului de Administratie.

Desi decizia de numire a lui Carmen Nechita in functia de director adjunct ramane valabila, Colegiul National Mihai Eminescu va avea, de vineri, un nou Consiliu de Administratie.

Se pare, insa, ca Neculai Buzduga va depune contestatie la votul vechiului consiliu, astfel incat lucrurile ar putea lua oricand o alta turnura.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
761

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
245

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
202

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...