Colaborare oficializată între două unităţi sanitare botoşănene

Colaborare oficializată între două unităţi sanitare botoşănene
Deficitul de personal medical determină unităţile sanitare din judeţ să găsească soluţii astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit.

Spitalul Municipal Dorohoi a apelat la ajutorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani pentru a acoperi lipsurile, dat fiind că unitatea sanitară din cel de-al doilea municipiu al judeţului bifează multe minusuri la capitolul "specialişti". Ca atare, joi, la sediul Instituţiei Prefectului a avut loc o întâlnire între conducerile celor două spitale, în urma căreia se va pregăti un protocol.

"Scopul discuţiilor a fost vizavi de colaborarea dintre cele două spitale pentru că este un deficit de medici la spitalul de la Dorohoi. Am găsit ca măsuri încheierea unui protocol de colaborare pe toate secţiile unde există deficit de personal privind medicii de specialitate, în baza unor contracte de prestări servicii, în caz de urgenţă, pentru asigurarea serviciului medical", a declarat prefectul Dan Nechifor.

La discuţii au participat managerii celor două spitale, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate şi a Direcţiei de Sănătate Publică.

Managerul spitalului dorohoian, medicul Emilian Vamvu, spune că deocamdată urgenţa o reprezintă serviciile de anatomo-patologie, în condiţiile în care singurul medic specialist este în concediu de odihnă.

"A fost o discuţie pentru a avea o atitudine sau o soluţie care să fie corectă şi legală, astfel încât nimeni să nu aibă ceva de reproşat. Am semnat un contract de coleborare cu Spitalul Judeţean, deocamdată pentru Serviciul de Anatomie Patologică. În urma acestor discuţii vom semna un protocol de colaborare generală şi pe alte probleme în alte discipline. Noi facem această colaborare cu Spitalul Judeţean pentru este spitalul NOSTRU judeţean şi ei au posibilitatea să rezolve cazuri mai complexe sau cazuri pe care nu le putem noi rezolva. Este vorba de un protocol de colaborare permanentă pentru toate problemele atunci când se ivesc, a declarat medicul Emilian Vamvu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spune Aaaaa! gândește-te la gura ta, gândește-te la sănătatea ta!

astăzi, 21:45
54

Greu de crezut, dar în România există un capitol al sistemului sanitar care nu a beneficiat niciodată de fonduri guvernamentale, asta deși există state europene pentru care acest secto...

Chinul lui Andrei, băiatul cu sindrom Down care a înotat la Paris. "Pentru antrenamente mergem la Suceava, la bazin", spune tatăl copilului!

astăzi, 20:55
353

Cazul lui Andrei, copilul cu sindrom Down, a ajuns în atenția țării întregi, atunci când părinții săi au reclamat că fiul lor este discriminat într-o unitate școla...

Vremea rece menține numărul mare de infecții respiratorii: Peste 2300 de cazuri înregistrate la Botoșani în ultima săptămână!

astăzi, 20:30
88

În continuare, la Botoșani numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii este în creștere, numai în ultima săptămână Direcția de Sănătate Publică monitorizând pe...