Colaborare oficializată între două unităţi sanitare botoşănene

Colaborare oficializată între două unităţi sanitare botoşănene
Deficitul de personal medical determină unităţile sanitare din judeţ să găsească soluţii astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit.

Spitalul Municipal Dorohoi a apelat la ajutorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani pentru a acoperi lipsurile, dat fiind că unitatea sanitară din cel de-al doilea municipiu al judeţului bifează multe minusuri la capitolul "specialişti". Ca atare, joi, la sediul Instituţiei Prefectului a avut loc o întâlnire între conducerile celor două spitale, în urma căreia se va pregăti un protocol.

"Scopul discuţiilor a fost vizavi de colaborarea dintre cele două spitale pentru că este un deficit de medici la spitalul de la Dorohoi. Am găsit ca măsuri încheierea unui protocol de colaborare pe toate secţiile unde există deficit de personal privind medicii de specialitate, în baza unor contracte de prestări servicii, în caz de urgenţă, pentru asigurarea serviciului medical", a declarat prefectul Dan Nechifor.

La discuţii au participat managerii celor două spitale, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate şi a Direcţiei de Sănătate Publică.

Managerul spitalului dorohoian, medicul Emilian Vamvu, spune că deocamdată urgenţa o reprezintă serviciile de anatomo-patologie, în condiţiile în care singurul medic specialist este în concediu de odihnă.

"A fost o discuţie pentru a avea o atitudine sau o soluţie care să fie corectă şi legală, astfel încât nimeni să nu aibă ceva de reproşat. Am semnat un contract de coleborare cu Spitalul Judeţean, deocamdată pentru Serviciul de Anatomie Patologică. În urma acestor discuţii vom semna un protocol de colaborare generală şi pe alte probleme în alte discipline. Noi facem această colaborare cu Spitalul Judeţean pentru este spitalul NOSTRU judeţean şi ei au posibilitatea să rezolve cazuri mai complexe sau cazuri pe care nu le putem noi rezolva. Este vorba de un protocol de colaborare permanentă pentru toate problemele atunci când se ivesc, a declarat medicul Emilian Vamvu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a fost rănit, după ce a fost implicat într-un accident rutier!

astăzi, 10:45
74

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 01.20, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe str. Oborului, din comuna suceveană Șcheia, un tânăr de...

Prins în flagrant: Tocmai fura un telefon în valoare de 800 de lei, în Piața Centrală din Botoșani!

astăzi, 10:12
147

Piețele au devenit locurile preferate de hoți, aceștia profitând de neatenția victimelor pentru a le sustrage banii sau telefoanele mobile. De această dată, însă, afacerea tân...

Uvertura Mall Botoșani, clarificări în urma anunţurilor de vânzare publicate în media!

astăzi, 10:06
148

Ca  urmare a anunţurilor de vânzare publicate în media cu referire la vânzarea Centrului Comercial Uvertura Mall din Botoșani la licitația anunţată pentru data de 27 noiemb...