Colaborare oficializată între două unităţi sanitare botoşănene

Colaborare oficializată între două unităţi sanitare botoşănene
Deficitul de personal medical determină unităţile sanitare din judeţ să găsească soluţii astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit.

Spitalul Municipal Dorohoi a apelat la ajutorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani pentru a acoperi lipsurile, dat fiind că unitatea sanitară din cel de-al doilea municipiu al judeţului bifează multe minusuri la capitolul "specialişti". Ca atare, joi, la sediul Instituţiei Prefectului a avut loc o întâlnire între conducerile celor două spitale, în urma căreia se va pregăti un protocol.

"Scopul discuţiilor a fost vizavi de colaborarea dintre cele două spitale pentru că este un deficit de medici la spitalul de la Dorohoi. Am găsit ca măsuri încheierea unui protocol de colaborare pe toate secţiile unde există deficit de personal privind medicii de specialitate, în baza unor contracte de prestări servicii, în caz de urgenţă, pentru asigurarea serviciului medical", a declarat prefectul Dan Nechifor.

La discuţii au participat managerii celor două spitale, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate şi a Direcţiei de Sănătate Publică.

Managerul spitalului dorohoian, medicul Emilian Vamvu, spune că deocamdată urgenţa o reprezintă serviciile de anatomo-patologie, în condiţiile în care singurul medic specialist este în concediu de odihnă.

"A fost o discuţie pentru a avea o atitudine sau o soluţie care să fie corectă şi legală, astfel încât nimeni să nu aibă ceva de reproşat. Am semnat un contract de coleborare cu Spitalul Judeţean, deocamdată pentru Serviciul de Anatomie Patologică. În urma acestor discuţii vom semna un protocol de colaborare generală şi pe alte probleme în alte discipline. Noi facem această colaborare cu Spitalul Judeţean pentru este spitalul NOSTRU judeţean şi ei au posibilitatea să rezolve cazuri mai complexe sau cazuri pe care nu le putem noi rezolva. Este vorba de un protocol de colaborare permanentă pentru toate problemele atunci când se ivesc, a declarat medicul Emilian Vamvu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct din mașină, polițiștii locali din Botoșani au intensificat controalele înaintea Paștelui!

astăzi, 15:22
13

Polițiștii locali din Botoșani au identificat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două persoane în parcarea supraterană de la Piața Centrală care ofereau spre v&aci...

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
58

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
133

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...