COD ROŞU de intervenţie în Argeş: Un camion plin cu militari a căzut într-o râpă din localitatea Dâmbovicioara
UPDATE!

Un camion în care se aflau 12 militari s-a răsturnat, joi seară, într-o prăpastie, în judeţul Argeş, iar primele informaţii arată că există oameni încarceraţi. La faţa locului au fost solicitate nouă echipaje medicale SMURD şi şase SAJ Argeş, fiind activat planul roşu de intervenţie.

COD ROŞU de intervenţie în Argeş: Un camion plin cu militari a căzut într-o râpă din localitatea Dâmbovicioara

Camionul în care se aflau 12 militari din Batalionul 33 vânători de munte de la Câmpulung Muscel, al treilea camion dintr-un convoi, a căzut joi seara, într-o râpă de aproximativ 40 de metri, din localitatea argeşeană Dâmbovicioara, într-o zonă muntoasă.

Poliţia şi mai multe ambulanţe se deplasează spre locul accidentului, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Rude ale celor aflaţi în camion declară că militarii se întorceau dintr-o misiune.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, din primele informaţii reiese că sunt persoane încarcerate în camion, însă nu se cunoaşte încă numărul acestora.

Ministrul apărării Adrian Ţuţuianu şi secretarul de stat Mircea Duşa se îndreaptă spre locul accidentului, iar operaţiunile de salvare sunt coordonate de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

 

UPDATE 1- sursa info Antena 3:

Din primele informații se pare că într-o curbă șoferul camionului ar fi pierdut controlul, cel mai probabil din cauza unei defecțiunii tehnice. Primul care a sosit la fața locului a fost șeful de poliției din Dâmbovicioara. El a fost cel care a coborât în râpă. Surse susțin că patru persoane ar fi fost scoase fără semne vitale. Informația nu a fost confirmată oficial.

Prefectul de Argeș, Emilian Dragne: "Sunt 12 victime, confirmate de cei de la ISU și cei de la rutieră, este un accident rutier, s-a răsturnat camionul. Starea victimelor nu o cunoaștem. Se face evaluare. Sunt supraviețuitori. Accidentul a avut loc acum trei sferturi de oră (ora 21:45, n.r)".

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a precizat că în camion se aflau 18 militari. "Mai sunt încarcerați 12. Patru dintre aceștia sunt inconștienți".

Raed Arafat: "Sunt în legătură cu colegii de la fața locului. S-au trimis mai multe echipaje, intervenția va fi dificilă pentru cei încarcerați. Există riscul ca acel camion să cadă și mai mult, la 100 de metri. Sunt persoane care au ieșit pe picioarele lor. Nu putem interveni cu elicoptere, fiind zonă montană. Va fi o operațiune de descarcerare dificilă".

UPDATE 2-

Mircea Dușa, secretat de stat MApN: "10 militari au fost trimiși spre spitale, alți trei au rămas în cabină și urmează să fie descarcerați".

Zece militari au fost scoşi din camionul răsturnat într-o prăpastie în judeţul Argeş de către echipele de descarcerare, alţi trei fiind încarceraţi. Spitalul din Câmpulung așteaptă cinci răniți.

În camion s-ar mai afla trei victime încarcerate însă echipajele de intervenţii nu pot ajunge la ele pentru că în orice moment camionul poate cădea mai jos în râpă, până la aproximativ 100 de metri, astfel că acum se caută o soluţie pentru imobilizarea autovehiculului. La faţa locului au fost chemaţi şi salvamontiştii.

UPDATE 3-

O persoană a murit, iar alte două au rămas încarcerate. "Două persoane au rămas încarcerate, motorul este peste ei, posibil să nu mai fie în viață. S-a mai găsit o persoană în zona camionului, s-a încercat resuscitarea, dar a fost declarată moartă", a declarat Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

UPDATE 4-

La spitalul din Câmpulung a ajuns prima ambulanţă SMURD cu două persoane inconştiente.

Noul premier Mihai Tudose s-a declarat şocat când a aflat că nu există elicopter pentru a se interveni de urgenţă în accident. "Am aflat că ţara noastră nu are elicopter pentru a interveni noaptea. E incredibil. E o nenorocire. Noi nu putem să prevedem accidentele, să le programăm ziua. Asta am aflat acum două ore. Vă asigur că va fi un punct foarte important pe masa Guvernului. Voi solicita un plan de urgenţă în acest sens. Dacă nu avem, trebuie să avem", a spus Tudose.

UPDATE 5-

Ceilalţi doi militari rămaşi încarceraţi în camionul răsturnat într-o prăpastie din judeţul Argeş au fost declaraţi decedaţi, au declarat pentru News.ro surse locale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Guvernul intenţionează să premieze cu bani elevii care au obţinut media la 10 la bacalaureat şi la evaluarea naţională

astăzi, 10:12
350

"Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei...

Calitatea locului de muncă: Țara din UE în care munca nu te scoate din sărăcie

Sâmbătă, 22 Iulie 2017
720

Mai precis, ca definiţie tehnică, este vorba despre cei care, deşi lucrează, au un venit disponibil echivalent sub linia de sărăcie de 60% din valoarea mediană a venitului disponibil echivalent...

Premierul Tudose anunţă măsuri după decesul poliţistului înjunghiat în gara din Suceava. Agentul de poliţie, decorat post-mortem de Iohannis

Sâmbătă, 22 Iulie 2017
2242

"Am vorbit şi cu sindicatele şi cu doamna ministru, trebuie să evităm, fiindcă gradul de periculozitate al acelei munci de a patrula de unul singur este înfiorător. Şi nu patrulează...