Cod galben de ploi şi răcire a vremii!
BOTOSANI

Cod galben de ploi şi răcire a vremii!
Precipitaţiile care se înregistrează în judeţ din noaptea trecută plasează judeţul Botoşani sub o atenţionare de tip cod galben.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până marţi, la ora 21.00, vor fi ploi cu caracter temporar în toată ţara şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp. Luni, până după-amiază, cu precădere în regiunile sudice şi sud-estice, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat de grindină. În a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest.

În judeţul Botoşani, precipitaţiile sunt slab cantitativ spre normal. La Vorona, după cum spune primarul Aurel Ştefan, în noaptea trecută a plouat consistent, însă ulterior ploaia a devenit "cernută". La Avrămeni, spune primarul Ioan Bucatariu, acolo unde seceta a creat situaţii teribile, ploile au început din noaptea trecută şi continuă într-un ritm optim.

Pe de altă parte, meteorologii au anunţat şi cod portocaliu de precipitaţii, cu o perioadă de valabilitate de luni, ora 15.00, până marţi, ora 12.00. În judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila şi Buzău şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj ploile vor avea caracter torenţial şi se vor cumula local 60...80 l/mp.

Temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marţi, 20 septembrie, şi miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara. 
 
Codul galben presupune că fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate) sunt obişnuite pentru zona respectivă dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi. Există risc de creşteri de debite şi niveluri.

Prin cod portocaliu înţelegem că sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, de intensitate mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger). Există risc de viituri pe râurile mici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoluționarii din Botoșani cer (din nou) pământ!

Marţi, 24 Aprilie 2018
414

Asociația Revoluționară 22-25 Decembrie 1989 Botoșani s-a adresat Consiliului Local Botoșani, în prima jumătate a lunii aprilie, solicitând, în numele membrilor care au de...

Un dispensar TBC va fi construit în municipiul Botoșani!

Marţi, 24 Aprilie 2018
479

Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, împreună cu Instituția Medico-sanitară Publică-Centrul Medicilor de Familie Bălți și Poliția de Frontieră Bălți, au demarat dezvoltarea unui p...

A murit istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Române! VIDEO

Marţi, 24 Aprilie 2018
187

Istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Romane, a incetat din viata marti, la varsta de 91 de ani. Informatia a fost confirmata pentru Mediafax de Academia Romana. Nascut la 15 februari...