Coaliția pentru Familie, cu privire la afirmațiile din clipul USR Liberal: "Calomnioase, denigratoare si incitatoare la ură"

Coaliția pentru Familie, cu privire la afirmațiile din clipul USR Liberal: "Calomnioase, denigratoare si incitatoare la ură"

Comitetul de inițiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetatenilor privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constitutia României reclamă ca fiind profund calomnioase, denigratoare si incitatoare la ură afirmaţiile făcute de către USR Liberal si Dan Barna în videoclipul referitor la referendumul privind modificarea art. 48 alin. 1 din Constituţia României,prin proferarea explicită a unor etichete defăimătoare aplicate acestui demers.

Initiativa noastră cetaţenească a fost avizată de către Curtea Constitutionala, fiind un demers perfect admisibil într-un spațiu democratic – în fapt, chiar cel mai democratic demers posibil, fiind vorba despre initiativa declanșării unui referendum. În acest context, considerăm calomnioasă, vexatorie, denigratoare si defăimătoare eticheta aplicată de Dan Barna si USR Liberal în videoclipul respectiv de demers promovat de asociatii religioase, promotori ai legionarismului si putinismului, cu o agendă obscură care urmăreste confiscarea libertatii, urmărind promovarea intolerantei in legislatie, educatie, sanatate, familie si impunerea controlului statului asupra vietii private, Referendumul întorcând România in trecut.

În lipsa oricărei minime dovezi în sensul acestor afirmaţii, Comitetul de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituţia României, constituit prin Declaraţia de constituire publicată în Monitorul Oficial al României nr 883/25.11.2015, consideră aceste afirmaţii drept calomnioase, de o gravitate extremă care incită la ură, discriminare si antrenează consecinţe juridice, fiind un veritabil si profund reprobabil caz de discurs incitator la ură.

Valorile Coalitiei pentru Familie, care sustine acest demers, sunt valori consacrate de normele juridice în vigoare în România, iar demersul de revizuire a art. 48 alin. 1 din Constitutie nu a fost doar avizat constitutional de către Curtea Constitutionala prin Decizia nr. 580/20.07.2016, dar a fost adoptat de Camera Deputaţilor și a fost asumat de peste 3.000.000 de cetățeni români.

În aceste condiţii, afirmaţiile făcute în videoclipul respectiv sunt nu doar false, neavând nicio sustinere în realitate, ci și profund denigratorii si defăimătoare, pentru care se va solicita antrenarea tuturor consecinţelor juridice pe care ele le implică.


Mihai Gheorghiu
Preşedintele Comitetului de Iniţiativă Cetăţenească


(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...