Clubul DAO Botosani, pe podiumul Campionatului national de QWAN KI DO seniori!

Clubul DAO Botosani, pe podiumul Campionatului national de QWAN KI DO seniori!
In zilele 16 si 17 mai 2009 s-a desfasurat Campionatul national de QWAN KI DO seniori, in localitatea Roman, judetul Neamt, la Sala Polivalenta. Au participat 15 cluburi, cu 150 de sportivi din intreaga tara.

Din partea clubului DAO Botosani au participat 9 sportivi si 2 arbitri. La proba de song dau (lupta competitionala), CS DAO a obtinut medalia de aur la categoria centuri negre, prin TROFIN VICTOR, AGACHI NARCIS, CORUT CIPRIAN si JAJAIE FLORIN.

Acestia au avut o evolutie extrem de buna, reusind sa detroneze dupa 6 ani consecutiv echipa formata din componentii lotului national si medaliatii cu aur la mondialele din 2007, de la clubul LONG HO din Iasi.

Evolutia practicantilor botosaneni a fost impecabila, evidentiindu-se in mod deosebit Jajaie Florin (capitanul echipei), care are sanse sa fie selectionat in lotul Romaniei, ce va participa la Campionatul European din Austria, in orasul Viena.

De mentionat ca este prima performanta de asemenea anvergura a clubului botosanean. La grade masculin, sportivii din Botosani au obtinut medalia de bronz, prin AGACHI GABRIEL, BALMOS ALEXANDRU SI GHEORGHITA IULIAN.

 "In semifinala, putin a lipsit ca se ne calificam in faza superioara a competitiei, dar capitanul Agachi Gabriel a pierdut la 0,5 puncte calificarea. Rezultatul este insa multumitor si speram ca pe viitor, prin experienta acumulata, sportivii vor depasi acest prag", a precizat presedintele Clubului Dao Botosani, Eugen Turcanu.

O performanta oarecum asteptata a fost la categoria fete grade. "Am format o echipa cu o sportiva de la clubul DAO cu si sportiva de la clubul SINH DAU Botosani, condus de AIROAIE Constantin. Anume, IRICIUC ANGELA, de la Clubul Dao, iar de la Sinh Dau - OCU NICOLETA", a precizat Turcanu.

Fetele au obtinut medalia de aur, dupa alte performante notabile dobindite pe parcursul anilor precedenti.

La capitolul arbitri au fost 2 reprezentanti, LUCA MIRCEA si TURCANU EUGEN, ultimul, tot in premiera, a fost desemnat de OVIDIU COVACI, directorul tehnic pe Romania al Qwan ki do, in comisia de thao quyen (inlantuiri codificate de tehnici).

 "A fost o onoare si implicit o mare responsabilitate in a nota partcipantii la aceasta proba tehnica de mare acuratete", a marturisit Eugen Turcanu.
 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
227

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
108

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
50

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...