CLIPUL ZILEI - Mesaj din Moldova - VIDEO

CLIPUL ZILEI - Mesaj din Moldova - VIDEO

 Luni seara, aproximativ 10.000 de persoane manifestau la Chisinau!  

Un clip care circula pe internet ii mobilizeaza pe moldoveni sa se adune din nou marti, la ora 10.00, "sa-i dam afara pe comunisti"!

Luni seara, aproximativ 10.000 de persoane manifestau la Chisinau, pentru a denunta "falsificarea" rezultatelor alegerilor legislative din Republica Moldova, castigate de comunisti, potrivit AFP.

Circa doua sute de tineri, cu panglici negre la brat, au organizat luni un mars in centrul Chisinaului, in semn de "doliu pentru viitorul Republicii Moldova", apreciind ca rezultatele alegerilor de duminica au fost fraudate, informeaza PRO TV Chisinau.

Manifestantii, majoritatea studenti la Universitatea de Stat, spun ca au iesit in strada pentru a protesta fata de rezultatele alegerilor parlamentare, pe care le considera falsificate. Actiunea a fost supravegheata de politie. Tinerii spun ca ideea unui mars de doliu a aparut spontan.

"Nu suntem organizati de partide, noi suntem doar spiritul tinerilor care nu mai pot rabda", au mai spus acestia. Si, pentru ca nu aveau o autorizatie, protestarii s-au indreptat spre primarie pentru a o cere.

Spre final, acestia au primit doua autorizatii, pentru luni si marti. In timpul marsului, tinerilor li s-au alaturat si alte persoane. "Am venit sa-i sustin pe tineri, sa-i dam jos, sa facem ordine", a declarat un participant.

Protestul a continuat in fata Arcului de Triumf, unde s-a intonat imnul Romaniei. Ulterior, in centrul Chisinaului s-au adunat cateva mii de persoane. Bulevardul Stefan cel Mare a fost blocat. Cei adunati au venit sa protesteze fata de rezultatele scrutinului. Protestatarii scandeaza "Libertate", "Demisia", "Jos comunistii".

La manifestatie au fost vazuti si reprezentantii unor partide politice. Oamenii au inceput sa se adune in fata monumentului lui Stefan cel Mare in jurul orei 18.00 si, in mai putin de o ora, numarul manifestantilor a crescut de la cateva sute, la cateva mii.

De la monument ei au pornit spre Presedintie, blocand bulevardul. Deocamdata nu se stie cu certitudine daca protestatarii au fost organizati de cineva, sau este o actiune spontana.

In cursul diminetii, insa, pe Internet circula un mesaj care indemna tinerii sa vina seara cu cate o lumanare aprinsa in centrul capitalei ca sa marcheze asa numita "Zi de doliu national".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
8

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1310

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
137

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...