CJAS Botosani, aproape de a fi executata silit de proprii angajati!

CJAS Botosani, aproape de a fi executata silit de proprii angajati!

Carmen Nicolau, director CJAS

O masura a instantei ar putea imbogati peste noapte zeci de salariati ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Botosani, dar ar duce institutia in incapacítate de plata!

Asta dupa ce angajatii CJAS au castigat, prin decizie definitiva si irevocabila, dreptul de a primi sume colosale in baza unei legi care, spune seful CJAS Botosani, nici macar nu are norme de aplicare.

Este vorba despre o serie de prevederi legate de sporurile incasate de functionarii publici, sporuri care au fost acordate de instanta retroactiv la 46 dintre angajatii CJAS.

Suma, in valoare de 1,416 milioane de lei, actualizata cu rata inflatiei, are in vedere perioada ianuarie 2004 - septembrie 2008.

Carmen Nicolau, directorul CJAS, spune insa ca institutia ar intra in incapacitate de plata daca va achita acesti bani. Mai mult, daca nu va plati, CJAS ar putea fi executata silit.

Fiecare angajat are de primit cu peste 30.000 de lei mai mult fata de salarial lunar.

"Eu nu pot sa inteleg cum instanta a dat dreptate, desi nu se stipuleaza in niciun act oficial normele de aplicare ale acestei legi. Este un supliment de post si unul de treapta de salarizare, si nimeni nu se stie cum s-a calculat acest procent, 25 plus 25. Tocmai de aceea judecatorul a acordat aceste prime retroactiv pana in momentul emiterii verdictului, deci este si el constient ca nu poate fi aplicata in mod continuu", a precizat Carmen Nicolau, director general interimar al CAS Botosani.

 Incantati de situatia colegilor de la Botosani, angajatii Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate au decis sa deschida si ei actiune in instanta pentru aceste drepturi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
150

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
80

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
57

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...