CITITORII LA STIRI - Nu e normal sa fii acuzat, hartuit, sa trebuiasca sa platesti pentru a-ti lua masina dintr-o parcare!

CITITORII LA STIRI - Nu e normal sa fii acuzat, hartuit, sa trebuiasca sa platesti pentru a-ti lua masina dintr-o parcare!
Atitudinea angajatilor firmei care se ocupa de parcarile din Botosani, precum si de activitatea de blocare a rotilor masinilor parcate neregulamentar, starneste nemultumiri in randul botosanenilor!

Redam mai jos, integral, mesajul sosit pe adresa redactiei Stiri Botosani de la o cititoare care s-a confruntat, miercuri, cu o situatie neplacuta, dupa ce a achitat contravaloarea bonului pentru parcare:

 

Numele meu este Loredana Palimaru. Evenimentele de genul celui prin care am trecut au devenit regula in orasul Botosani. Astazi, 18.03.2009, in jurul orei 17.15, am parcat masina societatii la care lucrez intr-o parcare cu plata.

Am platit la automat pentru 30 minute si am intrat intr- unul dintre magazinele situate vizavi de acea parcare, punind din greseala bonul de la automat in buzunar.

In urmatoarele 5 minute (cita promptitudine!) o echipa a S.C.Hi Speed Recovery S.R.L. din Botosani mi-a blocat masina. Cind am observat aceasta, am alergat imediat catre cei 2 incercind sa le explic faptul ca este o greseala, si aratindu-le bonul. Blocarea a fost facuta la ora 17.21.

Dupa o discutie cu cei doi, in care incercau sa ma "lamureasca" sa platesc la ei deblocarea (bineinteles fara chitanta), si pentru asta ei imi faceau "favoarea" sa nu mai anunte Politia Comunitara sa imi dea amenda, am solicitat un proces-verbal pe baza caruia sa pot face contestatie, asa ca i-au chemat pe cei care faceau de fapt deblocarile, si Politia Comunitara. La ora 17.38 s-a scos dispozitivul de blocare de pe roata, serviciu pentru care am platit firmei mai sus amintite suma de 59.5 ron, indiferent de faptul ca inca eram in jumatatea de ora pentru care platisem parcarea.

Domnul agent de la Politia Comunitara, Pavel, a inceput sa imi scrie procesul-verbal pentru a ma amenda conform contraventiei savirsite (50 ron). Surpriza a fost in momentul in care mi-a fost adus acel proces-verbal si mi s-a aratat unde trebuie sa semnez, evitindu-se astfel ca eu sa il si citesc.

La insistentele mele, am fost lasata sa il citesc si am constatat cu stupoare ca dl. agent considera ca probabil nu stiu sa scriu, intrucit a completat inclusiv la rubrica pentru contestatie: "Persoana sustine ca avea la ea bonul"!

Imi tot spunea sa semnez, intrucit mi-a facut o favoare dindu-mi avertisment scris, si nu amenda, motivul acestui avertisment fiind: Persoana nu a platit parcarea masinii!

Bineinteles ca nu am semnat! Soferul era foarte suparat ca ii tineam probabil prea mult din treaba, sugerindu-i chiar agentului ca ar putea sa semneze si el. In consecinta, voi primi probabil amenda acasa, asa cum a tinut sa ma informeze in mod repetat dl. agent!

Asa cum am afirmat mai sus, acest mod abuziv de comportament al firmei S.C.Hi Speed Recovery S.R.L. a devenit regula in municipiul Botosani. Politia, anumite societati cu putere financiara, dicteaza regulile, dupa care se joaca.

Daca este normal sa fii acuzat, hartuit, sa trebuiasca sa platesti poate cu ultimii bani din buzunar pentru a-ti putea lua masina dintr-o parcare pentru care ai platit deja, sa fii amendat pentru acelasi lucru, atunci probabil ca notiuni de genul cinste, corectitudine, premisa de nevinovatie sunt doar niste notiuni abstracte departe de acest oras uitat de lume!

Loredana Palimaru

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
114

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
101

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
29

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...