Cine sunt milionarii din presa românească

Cine sunt milionarii din presa românească
România are nu mai puțin de 19 milionari în euro care au afaceri în domeniul media, cel mai bogat dintre ei fiind onul de afaceri Dinu Patriciu, cel care deține Adevărul Holding și care are o avere de 1,4 miliarde de euro, conform ediției din acest an a Top 300 Capital.

Pe locul al doilea se află familia Adamnescu (1,2 miliarde de euro), în timp ce pe locul al treilea este familia Voiculescu, care patronează trustul Intact. Pe patru se află omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, cel care deține trustul de presă Realitatea Cațavencu, zguduit, la începutul acestei săptămâni de un scandal privind o serie de stenograme.

Cu o avere de 580 de milioane de euro, frații Micula ocupă cea de-a cincea poziție, în timp ce familia Păunescu, ocupă locul șase.

Cristian Burci se află pe cea de-a șaptea poziție, urmat de frații Negoiță, care dețin cotidianul gratuit Ring.

În topul milionarilor cu afaceri în media se mai află Dan Diaconescu, (locul 17), dar și  familia Rațiu (locul 14), familia Prigoană (locul 12) și Adrian Sârbu (locul 11).

Averile însumate ale celor mai bogaţi 300 de oameni de afaceri din clasament se situează în jurul valorii de 30 de miliarde de euro, echivalentul a 25,9% din Produsul Intern Brut al României, marcând o scădere de 6 miliarde de euro faţă de anul 2008 şi de 9 miliarde de euro comparativ cu anul 2007.

Practic, un număr de 169 de milionari au înregistrat, în anul 2009, scăderi ale averilor, 40 au ieşit din top, şi doar 38 au reuşit să-şi conserve situaţia financiară. Nici cei 43 de oameni de afaceri care şi-au majorat averile nu au fost scutiţi de efectele crizei, întrucât pentru a-şi asigura rentabilitatea au trebuit şi ei să plătească preţul piperat al restructurării şi eficientizării activităţii.

Bucureştiul continuă să deţină supremaţia în ceea ce priveşte numărul de milionari în euro (120, cu o avere cumulată de 16 miliarde de euro). Pe locul secund se plasează judeţul Cluj (cu 21 persoane şi o valoare cumulată a averilor de 1,05 miliarde de euro), urmat de judeţul Constanţa (15 persoane şi averi însumate de 1,11 miliarde de euro). Practic, Capitala şi Muntenia au dat ţării 146 de bogaţi, adică 17,64 de miliarde de euro.

De menţionat şi faptul că un număr de 140 de milionari au în continuare plasamente imobiliare, 65 deţin portofolii semnificative în turism, 40 în industrie, 29 în comerţ, 18 în media şi 14 în sectorul farmaceuticelor.

În acest an, pragul de intrare în clasament a coborât la 16-20 de milioane de euro, faţă de 20-24 milioane de euro, cât a fost la ediţia anterioară. Chiar şi pentru ultimul loc din Top 300, un român plătit cu salariul mediu pe economie ar trebui să muncească timp de 3.800 de ani. Cu condiţia, desigur, să pună deoparte toţi banii câştigaţi.

SURSA: CAPITAL

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
25

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
179

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
347

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....