Chițoiu, la Popăuți: "Sunteţi oameni muncitori, de aceea eu voi fi alături de judeţul Botoşani"

Chițoiu, la Popăuți: "Sunteţi oameni muncitori, de aceea eu voi fi alături de judeţul Botoşani"
Vicepremierul Daniel Chiţoiu, care este şi ministrul Finanţelor, prezent duminică la Târgul Agro-Zoo de la Popăuţi, şi-a manifestat sprijinul pentru autorităţile judeţului în ceea ce priveşte proiectele pe care Consiliului Judeţean le derulează şi le va derula şi în viitor.

Chiţoiu le-a spus botoşănenilor de la Târg că agricultura este unul dintre obiectivele prioritare ale guvernării USL, motiv pentru care se acordă şi o atenţie deosebită alocării fondurilor de la bugetul de stat, dar şi atragerii de noi fonduri europene.

"Prezenţa mea la Botoşani este la soolicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, colegul meu de partid, prietenul meu politic. Această invitaţie a fost ca o garanţie ca eu, ministru de Finanţe, să vă promit dumneavoastră, botoşănenilor, că Guvernul României este aproape de judeţul Botoşani şi de proiectele pe care preşedintele Consiliului Judeţean le derulează şi noi trebuie să le susţinem. Majoritatea aveţi afaceri în domeniul agriculturii, de la afaceri de familie, până la societăţi comerciale. Guvernul, atât în acest an, cât şi în anii următori, s-a gândit să sprijine agricultura inclusiv prin plăţile în avans pentru subvenţii, atât pentru ovine, taurine, dar şi pentru sectorul vegetal. Am văzut foarte mulţi oameni la acest Târg. De la crescători de animale, până la meşteşugari, producători în domeniul panificaţiei. Sunteţi oameni muncitori, de aceea eu voi fi alături de judeţul Botoşani şi de preşedintele Consiliului Judeţean în a sprijini toate proiectele pe care le promovaţi", a spus Daniel Chiţoiu.

Vicepremierul le-a mai transmis botoşănenilor că analizează posibilitatea reducerii TVA la mai multe produse agricole, după ce acest lucru s-a întâmplat la pâine.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
812

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
255

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
222

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...