Cersetorii din Botosani si-au mutat activitatea, zilele acestea, la Iasi

Cersetorii din Botosani si-au mutat activitatea, zilele acestea, la Iasi

   Buna Ziua Iasi

Cu prilejul Sarbatorilor Iasului, cersetorii din intreaga regiune a Moldovei s-au mutat, timp de o saptamana, pe langa portile Mitropoliei. Frigul de pe timpul noptii i-a facut sa gaseasca o solutie provizorie pentru un acoperis unde sa se incalzeasca. S-au inregistrat zeci de apeluri la 112, in care a fost solicitata ambulanta in zona bulevardului Stefan cel Mare, dar nu de catre pelerini.

"Prin apelul la 112 au fost anuntate mai multe cazuri de lipotimii sau agresiuni generate de etilism acut. De multe ori nu a fost necesara interventia medicilor, fiind anunturi prin care se dorea o solutie pentru a trece de o noapte mai racoroasa. Ne asteptam sa creasca numarul de cazuri sociale in aceasta perioada, datorita cersetorilor din mai multe judete, adunati la Iasi", a precizat conf. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD, purtator de cuvant in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.

Cu picioare amputate, cu degete taiate sau cu copii mici, fiecare cauta sa impresioneze si sa dea lovitura in aceste cateva zile.

Milostenia pelerinilor nu face altceva decat sa incurajeze cersetoria. Inainte sa inceapa forfota din zona Mitropoliei, cersetorii si-au asigurat fiecare locatia strategica pe timp de zi, iar pe timp de noapte se refugiaza in Unitatea de Primire Urgente Iasi (UPU).

Medicii sustin ca in ultimele zile au ajuns la urgente mai multe persoane fara casa din judetele Vaslui, Botosani, Bacau, care prezentau si un etilism acut.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
121

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
401

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
33

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...