Cererile pentru subvenţii, pe ultima sută de metri! Marii fermieri aşteptaţi cu documentaţiile!

Trei zile mai au la dispoziţie fermierii botoşăneni pentru a depune la APIA cererile de subvenţii, termenul limită fiind 15 mai. 

Cererile pentru subvenţii, pe ultima sută de metri! Marii fermieri aşteptaţi cu documentaţiile!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Pentru a veni în sprijinul agricultorilor, toate instituţiile implicate în procedură şi-au prelungit programul, inclusiv în weekend.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat că sâmbătă şi duminică se vor elibera paşapoarte pentru bovine de la biroul de specialitate în intervalul orar 8:30- 14:30, programul urmând să se prelungească în funcţie de solicitări. Fără acest paşaport, care atestă că animalele sunt verificate de medicul veterinar, fermierii nu pot depune aceste cereri de subvenţii.

"Pentru obţinerea acestora, proprietarii se vor prezenta cu copii ale cărţii de identitate şi copii ale formularealor de identificare sau de mişcare şi vor achita o taxă de 5 lei pentru fiecare paşaport. Pentru paşapoartele pierdeute, este nevoie de formularul de declarare eveniment F3 în original iar preţul acestuia este de 25 de lei", anunţă reprezentanţii DSVSA.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat încă de luni că nu se va acorda nicio prelungire pentru depunerea cererilor de subvenții la Agenția de Plăți și pentru Intervenții în Agricultură (APIA) şi că termenul final de depunere a cererilor unice de plată rămâne 15 mai a.c.

În ce priveşte suprafeţele de teren, până joi după-amiază s-au depus 33.000 de cereri pentru aproximativ 203.000 de hectare de teren. Estimările APIA erau de 36.000 de cereri pentru o suprafaţă de teren de 265.000 de hectare. Oficialii APIA spun că deocamdată parte din marii fermieri sunt aşteptaţi să depune documentaţiile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii SVSU Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
28

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
65

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
94

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...