Cerere bizara a patronatelor din turism: Anul scolar, scurtat pentru ca elevii sa vina pe litoral

Cerere bizara a patronatelor din turism: Anul scolar, scurtat pentru ca elevii sa vina pe litoral
Federatia Patronatelor din Turism si Servicii solicita reanalizarea programei de invatamant si modificarea ei pentru incheierea anului scolar pe data de 1 iunie, macar pentru clasele I-VIII, astfel incat familiile cu copii sa beneficieze de tarife reduse pe litoral.

Intr-un comunicat da publicitatii, se precizeaza ca acestui demers i se alatura si Asociatia Investitorilor in Statiunea Turistica Venus.

"Operatorii din turism reprezinta contribuabili la bugetul de stat care doresc sa-si imbunatateasca aportul la produsul intern brut, dar micsorarea vacantelor de vara si cresterea anului scolar aduce o scadere a numarului de zile pe care elevii si le pot petrece in statiunile turistice, depasindu-se si perioada in care acestia pot beneficia de tarife reduse.

Este cunoscut faptul ca turistii cu familie vin pe litoral dupa ce copiii intra in vacanta, si tocmai de aceea propunem demararea unei colaborari intre Ministerul Educatiei Nationale si autoritatile din turism pentru stabilirea unei strategii a programului de invatamant care sa tina seama si de programul de vacanta al elevilor din perspectiva ofertei turistice", se arata in solicitarea semnata de Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS).

 In opinia FPTS, ieftinirea transportului CFR spre litoral a fost o masura salutara luata de guvern, dar ea trebuie "coroborata si cu alte masuri care sa faca posibil un aflux ridicat al turistilor cu familii spre litoral in perioada care li se adreseaza in mod special, adica pana la data de 15 iunie".

 "In acest sens, autoritatile ar trebui sa fie mai deschise spre dezbateri serioase cu investitorii in baze turistice de pe litoralul romanesc, acestia fiind singurii care au solutii pentru revigorarea turismului intern", se arata in incheierea comunicatului PFTS.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
14

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
35

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
28

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...