Ceremonial în memoria eroilor neamului, în Centrul Vechi al municipiului-FOTO

Ceremonial în memoria eroilor neamului, în Centrul Vechi al municipiului-FOTO
Împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial a fost marcată, vineri, și la Botoșani printr-un ceremonial religios și militar ce a avut loc în Centrul Vechi din municipiu.

Oficialitățile locale, în frunte cu prefectul Dan Nechifor, s-au adunat în fața Palatului Administrativ de unde au pornit către locul de defășurare a ceremoniaului unde au fost întâmpinate de Garda de onoare a Garnizoanei Botoșani.

După oficierea serviciului religios de către preotul militar al Garnizoanei a fost păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor care au căzut pe front.

Reprezentanți ai Armatei și ai autorităților locale au dat mai apoi citire numelor eroilor care au murit în Primul Război Mondial pentru întregirea României, după care a urmat un ceremonial de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Centrul Istoric.

În întreaga țară au fost organizate vineri astfel de ceremonii, fiind citite în premieră numele celor care au făcut sacrificiul suprem pentru țară.


















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
31

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
220

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
162

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...