Cercetati de catre politistii botosaneni pentru infractiuni economico-financiare!

Probele administrate de catre politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor in doua cauze penale au condus la dispunerea inceperii urmaririi penale fata de reprezentantii legali ai unor societati comerciale, comunica Biroul de Presa al Inspectoratului Politiei Judetene Botosani.

"Asfel, fata de P. Liliana, de 39 de ani, din municipiul Botosani, administrator al unei societati comerciale, a fost inceputa urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de retinere si nevirare a impozitelor cu retinere la sursa si respectiv folosirea creditului societatii in alte scopuri", precizeaza Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Faptele penale pentru care este cercetata suspecta constau in aceea ca a retinut de la angajati contributiile cu retinere la sursa in valoare totala de 42.719 lei pe care nu le-a virat bugetului de stat in termenul legal si respectiv faptul ca in repetate randuri a ridicat din casieria societatii suma totala de 174.125 lei, pe care a folosit-o in interes personal.

Intr-o alta cauza penala a fost dispusa inceperea urmaririi penale fata de L. Dragos, de 33 de ani, administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, constand in aceea ca in perioada august-noiembrie 2008 a indus in eroare reprezentantii legali ai mai multor societati comerciale de la care a achizitionat diferite cantitati de produse petroliere, in valoare totala de 1.757.859 lei, a caror contravaloare a achitat-o cu file CEC fara disponibil in cont, se arata in comunicatul IPJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
591

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
108

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...