Centrul Vechi, gata la toamna!

Potrivit viceprimarului Catalin Alexa, lucrarile de reabilitare a Centrului Istoric au fost finalizate in proportie de peste 80%, cele mai avansate fiind lucrarile de reabilitare a cladirilor, in total fiind vorba despre 18 cladiri.

Edilul estimeaza ca pana in luna septembrie Centrul vechi va fi complet reabilitat si modernizat, in prezent lucrandu-se la unele finisaje in interiorul cladirilor, la zona pietonala si la partea de iluminat public.

"In prezent se lucreaza la strada 1 Decembrie. Avem unele cladiri la care lucrarile de reabilitare au fost deja finalizate, iar la altele mai este putin de lucru. Estimam ca, cel traziu in luna septembrie, Centrul Vechi va fi finalizat", a declarat viceprimarul Catalin Alexa.

Proiectul privind reabilitarea Centrului Vechi, in valoare de 7,6 milioane de euro, fara TVA, presupune, pe langa reabilitarea celor 18 cladiri si executarea de lucrari de reabilitare a retelei de utilitati, respectiv apa-canal, gaz, energie electrica, precum si refacerea si amenajarea a trei parcari, dotare cu mobilier urban si imbunatatirea zonelor de acces si de legatura cu alte zone importante ale orasului.

In ceea ce priveste cuptoarele descoperite in Centrul istoric, Primaria Botosani s-a inscris la un concurs patronat de Ordinul Arhitectilor din Romania. Obiectivul a fost selectat de juriul concursului, insa urmeaza ca studentii de la Arhitectura, care s-au inscris in competitie, sa hotarasca daca aleg locatia propusa de municipalitatea botosaneana.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
12

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
282

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
315

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...