Centrul Scolar Dorohoi ar putea fi comasat cu Scoala de Arte si Meserii Ion Pillat!

Centrul Scolar Dorohoi ar putea fi comasat cu Scoala de Arte si Meserii Ion Pillat!

 Maria Tiprigan, lidera SIP Botosani  

Decizia a fost luata de catre cadrele didactice de la Centrul Scolar Dorohoi, cu mentiunea ca numarul elevilor care frecventeaza cursurile scolare este mult prea mic pentru ca institutia sa functioneze in continuare.

"Atat timp cat numai 30% din spatiul cladirii este ocupat, restul de 70% ramane neocupat, va dati seama ca se cheltuiesc niste bani in mod inexplicabil. Scoala de Arte si Meserii este peste drum de Centrul Scolar si are spatiu si toate utilitatile, precum si autorizatie sanitara de functionare", a precizat Maria Tiprigan, liderul sindicatului Invatamantului Preuniversitar.

Potrivit presedintei SIP, cadrele didactice care au solicitat aceasta comasare spun ca Scoala de Arte si Meserii Dorohoi este in apropiere de Centrul Scolar Dorohoi si este unitate de invatamant de acelasi tip, organizata si condusa in mod corespunzator cu actualele cerinte.

"Trebuie sa facem lucruri utile pentru invatamant si sa fim realisti cu situatiile cu care ne confruntam. Nu conteaza cine este si cine va fi director, ci primeaza interesul general al copiilor, intrucat functiile sunt trecatoare", a adaugat presedinta SIP.

Cadrele didactice care au solicitat comasarea Centrului Scolar Dorohoi sunt membri SIP si au facut o adresa in acest sens catre Consiliul Judetean pentru aprobare, asta dupa ce au primit acordul de la Inspectoratul Scolar Judetean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
37

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
75

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
50

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...