Cele mai frumoase cimitire din lume - Romania, pe primul loc

Cele mai frumoase cimitire din lume - Romania, pe primul loc
Romania a luat fata altor tari, in sfarsit, situandu-se pe primul loc al unui clasament realizat in Franta. E drept ca este un top al celor mai frumoase cimitire, dar chiar si asa, locul 1 ar trebui sa ne onoreze.

E vorba, bineinteles, de cimitirul de la Sapanta, remarcat de jurnalistii de la L`Express. "La 700 de kilometri nord-est de Bucuresti, satul Sapanta este cunoscut pentru ca detine unul dintre cele mai colorate cimitire din lume", scrie publicatia, mentionand ca "stilul si inscriptiile poetice, precum si mozaicul folosit sunt expresia vietii defunctului: traditia a fost inceputa in 1930 de catre un artist local si este perpetuata si astazi".

Pe locul 2 in topul realizat de L`Express se situeaza Cimetiere du Pere Lachaise, din Paris, care este si cel mai mare din capitala franceza, unde se odihnesc Oscar Wilde, Jim Morrison si Chopin.

Urmeaza Cimitirul vechi evreiesc din Praga, unde cel mai vechi mormant dateaza din 1439, La Recoleta, Buenos Aires, unde este ingropata Eva Peron, si Cimitirul Grave-Wood, New York, situat in cel mai inalt punct al cartierului Brooklyn.

Urmatoarele cinci locuri ale clasamentului sunt detinute de Londra, cu cimitirul Highgate, in care domina stilul gotic si victorian, loc de odihna de care se leaga povesti cu fantome, Cimitirul Xoxocotlan, Santa Cruz (Mexic), Cimitirul National din Arlington, care este si cel mai vechi din SUA.

Forest Lawn, Los Angeles, urmatorul in top, are pivilegiul de a-i gazdui pe Michael Jackson si Elizabeth Taylor, si Cimitirul Waverley (Australia), unde poti fi admirate morminte din epoca victoriana si edwardiena.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
549

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
280

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
97

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...