Cele mai frumoase cimitire din lume - Romania, pe primul loc

Cele mai frumoase cimitire din lume - Romania, pe primul loc
Romania a luat fata altor tari, in sfarsit, situandu-se pe primul loc al unui clasament realizat in Franta. E drept ca este un top al celor mai frumoase cimitire, dar chiar si asa, locul 1 ar trebui sa ne onoreze.

E vorba, bineinteles, de cimitirul de la Sapanta, remarcat de jurnalistii de la L`Express. "La 700 de kilometri nord-est de Bucuresti, satul Sapanta este cunoscut pentru ca detine unul dintre cele mai colorate cimitire din lume", scrie publicatia, mentionand ca "stilul si inscriptiile poetice, precum si mozaicul folosit sunt expresia vietii defunctului: traditia a fost inceputa in 1930 de catre un artist local si este perpetuata si astazi".

Pe locul 2 in topul realizat de L`Express se situeaza Cimetiere du Pere Lachaise, din Paris, care este si cel mai mare din capitala franceza, unde se odihnesc Oscar Wilde, Jim Morrison si Chopin.

Urmeaza Cimitirul vechi evreiesc din Praga, unde cel mai vechi mormant dateaza din 1439, La Recoleta, Buenos Aires, unde este ingropata Eva Peron, si Cimitirul Grave-Wood, New York, situat in cel mai inalt punct al cartierului Brooklyn.

Urmatoarele cinci locuri ale clasamentului sunt detinute de Londra, cu cimitirul Highgate, in care domina stilul gotic si victorian, loc de odihna de care se leaga povesti cu fantome, Cimitirul Xoxocotlan, Santa Cruz (Mexic), Cimitirul National din Arlington, care este si cel mai vechi din SUA.

Forest Lawn, Los Angeles, urmatorul in top, are pivilegiul de a-i gazdui pe Michael Jackson si Elizabeth Taylor, si Cimitirul Waverley (Australia), unde poti fi admirate morminte din epoca victoriana si edwardiena.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tânăr este cercetat de poliţiştii rutieri după o urmărire pe străzile municipiului

astăzi, 11:43
128

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Împărat Traian, au observat ieri un autoturism care se deplasa fără...

Suntem terminați!

astăzi, 11:32
98

de Cătălin Borangic, istoric:Un grup de părinți dominat de mămiki își dă în stambă pe WhatsApp.Comedia durează și pornește de la un simplu exercițiu de matematică....

O tânără a fost luată pe capotă de o șoferiță care făcea o depășire neregulamentară

astăzi, 11:07
154

O fată de 14 ani a fost accidentată de o tânără de 23 de ani, din localitatea Durneşti, care, în timp ce conducea un autoturism pe drumul naţional DN29 D, pe raza localităţii Drisl...