Cele doua persoane care au gresit subiectul la romana au demisionat

Mihail Stan si Dumitru Savulescu, nominalizati de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ca fiind vinovati pentru eroarea de la teza cu subiect unic si-au dat demisia. Mihail Stan, consilier in cadrul CNCEIP, si directorul Dumitru Savulescu si-au inaintat demisiile in urma cu putin timp, informeaza Evenimentul Zilei.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a declarat vineri ca doua persoane de la Centrul National de Evaluare si Curriculum pentru invatamantul preuniversitar sunt vinovate pentru eroarea strecurata in subiectul tezei cu subiect unica. Acestea vor fi anchetate de Comisia de Disciplina instituita de ministerul Educatiei.

"Fragmentul utilizat ca suport nu a afectat rezolvarea cerintelor. Elevii nu vor fi depunctati pentru opiniile exprimate. Responsabilitatea pentru confuzia strecurata in subiectul de joi al tezei unice ii apartine lui Stan Mihail si Dumitru Savulescu, ambii de la Centrul National de Evaluare si curriculuma pentru invatamantul preuniversitar", a precizat vineri ministerul Educatiei.

Ecaterina Andronescu a precizat ca Stan Mihail era nominalizat pentru elaborarea subiectelor si nominalizarea baremelor de evaluare, iar Dumitru Savulescu era responsabil cu verificare tehnica si metodologica a subiectelor.

"Ca urmare a situatiei de confuzie provocata joi o Comisie de Disciplina, instituita de ministerul Educatiei, va analiza modul in care persoanele pe care le-am mentionat si-au asumat responsabilitatile. Cer membrilor comisiei sa le sanctioneze in conformitate cu prevederile legale", a mai precizat ministrul Educatiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
388

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
804

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
52

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...