Ce va face Carmen Iohannis, în numele preşedintelui. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România postcomunistă!

Ce va face Carmen Iohannis, în numele preşedintelui. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România postcomunistă!
Soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, va avea un discurs oficial în numele șefului statului, în cadrul unei conferințe internaționale organizate joi la Sibiu. Potrivit agendei oficiale a Conferinței pe tema formării continue și recalificării pe parcursul vieții profesionale, Carmen Iohannis va rosti un mesaj de bun-venit, în calitate de reprezentant al Biroului Președintelui României.

Discursul Primei Doamne este programat în deschiderea sesiunii de joi, imediat după cuvântările reprezentanților Universității "Lucian Blaga" și UNESCO și după Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummel.

În cadrul conferinței internaționale "Lifelong Learning in Action: The university, employers, trainers and the community working together",  care va avea loc în perioada 19-20 noiembrie, la Ramada, se vor discuta aspecte care țin de adaptarea tinerilor la noile cerințe de pe piața muncii, în contextul în care, potrivit statisticilor, 80% din locurile de muncă disponibile în 2015 vor dispărea complet până în anul 2025, scrie Turnul Sfatului.

"Reunind studenți, absolvenți, experți în resurse umane, traineri şi angajatori din cadrul comunității, conferința va oferi sfaturi practice legate de modul în care pot fi implementate strategiile de formare continuă, atât la nivel individual cât și instituțional, și va demonstra valoarea și importanța pe care angajatorii le acordă dezvoltării profesionale continue în cadrul procesului de recrutare şi inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii", spune purtătorul de cuvânt al ULBS, Teodor Boantă.

Informaţia a stârnit reacţii pe reţelele de socializare. "Am citit adineauri că doamna Carmen Iohannis va rosti mâine la Sibiu un discurs în numele Președintelui României! Să mă ierte Dumnezeu, dar e pentru prima oară în 25 de ani de postcomunism când aud așa ceva! Nu mi le pot imagina în asemenea ipostază nici pe doamna Iliescu, nici pe doamna Constantinescu, nici pe doamna Băsescu, nici pe soțul doamnei Merkel, nici pe doamna Obama, nici pe doamna Sarkozy (că la Hollande e mai complicat), în general pe nimeni din lumea civilizată. Nu ar fi fost mai decent să trimită un consilier? Zău că nu e în regulă!", a postat pe Facebook criticul Tudorel Urian.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
22

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
22

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
39

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...