Ce spune liderul PNL Botoșani despre un candidat din afara județului pe listele de la parlamentare!

Ce spune liderul PNL Botoșani despre un candidat din afara județului pe listele de la parlamentare!
Președintele organizației județene a PNL Botoșani, Cătălin Flutur, a fost prezent, joi, la București la ședința Biroului Politic Național în care s-au pus în discuție listele de candidați pentru alegerile parlamentare din luna decembrie.

Flutur susține că nu s-a discutat deocamdată despre filiala de la Botoșani și că acest lucru se va întâmpla în cursul zilei de luni.

Liderul libralilor botoșăneni a confirmat faptul că a apărut numele fostului ministru al mediului, Sulfina Barbu, ca un potențial candidat pe listele de la Botoșani, dar spune că va susține în continuare lista care va fi votată la Consiliul de Coordonare Județean al PNL, în caz contrar fiind dispus să renunțe la funcția de președinte. 

"Au fost programate două ședințe pentru aprobarea finală a listelor pentru alegerile parlamentare din decembrie. O ședință de Birou Politic Național a fost joi, și una a fost programată luni că nu se putea face totul în aceeași ședință pentru că au fost discuții la fiecare filială iar județul Botoșani a fost programat pentru ziua de luni. Există o variantă de acest gen, candidat din alt județ, doamna Sulfina Barbu la un moment dat a intrat în discuții pentru a fi repartizată pe lista de la Botoșani. Eu am susținut punctul de vedere al organizației, decizia finală aparține conform statutului Biroului Politic Național, dar atâta timp cât noi avem o opțiune de la Botoșani, una din etapele acestui proces de selecție al candidaților a fost depășită prin organizarea Consiliului de Coordonare Județean cu niște voturi care erau date și spuneam că există și această posibilitate, sunt județe care au acceptat și candidați de la centru. Părerea mea sinceră a fost că nu îmi doresc decât candidați de pe plan local, ținând cont de faptul că la nivel național, la alegerile locale din vară, județul Botoșani, a fost pe un onorabil loc 8. Decizia finală se va lua luni în ședința de Birou Politic Național", a declarat Cătălin Flutur.

Cât privește ultimele mișcări în cadrul filialei locale, fiind vorba de faptul că mai mulți liberali ar vrea să protesteze la București și că se strâng semnături pentru o plângere prealabilă, liderul PNL Botoșani a menționat: "Nu am înțeles nici eu ce înseamnă o plângere prealabilă. Este o reacție eventual firească a organizației pentru că ei au înțeles că tot ce am făcut în această perioadă a fost perfect legal, conform statutului. Discuții vor fi oricând și oriunde, noi ne vom susține punctul de vedere ca lista de candidați de la Botoșani să fie cu membri ai PNL, filiala Botoșani".

Cătălin Flutur susține că există și discuții privind o egalitate a candidaților de pe liste, între vechiul PNL și PDL.

"Este mai mult o chestie de a păstra un echilibru. Este o discuție de acest gen și se reduce la o egalitate între două partide mare unite în unul singur, de a păstra o proporționalitate. Noi ne dorim să mobilizăm membrii de partid indiferent de unde provin, din fostul PNL sau PDL și să obținem cât mai multe voturi", a conchis Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Decizie drastică luată de șefii lui Deportivo! Florin Andone a fost pus pe lista de transferuri

astăzi, 16:43
269

Botoşăneanul Florin Andone a fost pus pe lista de transferuri de oficialii de la Deportivo la Coruna, după un interviu dat în presa spaniolă în care îşi exprima frustrarea că n...

Un nou rezultat de excepţie pentru pompierul maratonist Iulian Rotariu - FOTO

astăzi, 16:28
353

Iulian Rotariu a obţinut locul patru la maratonul din Patagonia obţinând premiul pentru fairplay din aproape 300 de participanţi. A fost cea de-a patra cursă organizată de 4Deserts, iar ang...

Tânără din Botoşani implicată într-un accident rutier la Suceava! Şoferul vinovat, acuzat de trei infracţiuni

astăzi, 14:32
982

O tânără, de 32 de ani, din Botoşani, a fost implicată, sâmbătă, într-un accident rutier petrecut în localitatea Moara din judeţul Suceava.Femeia se afla la vol...