Ce spun specialiștii despre propunerea de creștere a vitezei maxime legale!

Ce spun specialiștii despre propunerea de creștere a vitezei maxime legale!
Un deputat PSD vrea să fim lăsaţi să călcăm mai tare pe acceleraţie în localitate. Spune că traficul ar fi mai puţin aglomerat, dacă viteza maximă legală ar creşte de la 50 de kilometri pe oră la 60. Autorităţile sunt de altă părere. Poliţiştii atrag atenţia că viteză este una dintre principalele cauze ale accidentelor.
 
Deputatul Mihai Weber spune că sunt destule drumuri bune în România, care le permit şoferilor să meargă, la o adică, şi cu peste 70 de kilometri pe oră. Probleme apar în special pe segmentele de şosea ce traversează localităţile, explică deputatul, conform Digi24.ro.
 
Specialiştii spun, însă, că mărirea limitei legale i-ar face pe şoferi să gonească. „Ei aşa fac calculul. 50 de kilometri la oră, plus încă 20, pentru că amenda este mai mică sub 70 la oră”, afirmă Sorin Ene, pilot.
 
O frână bruscă la viteză de 50 de kilometri pe ora opreşte autoturismul în 30 de metri. Doar 20 kilometri pe ora în plus dublează, însă, distanţă de frânare. „Nu poţi să ştii niciodată. Poate apărea un animal, s-au întâmplat atâtea accidente cu final tragic”, adaugă Sorin Ene, pilot.
 
„Dacă nu mă opream, cel mai probabil maşina m-ar fi lovit. Experţii spun că la 50 de kilometri pe ora, un pericol poate să fie evitat. Dacă viteză creşte şi şoferul reacţionează mai greu, mai ales dacă el nu vede ce se află pe marginea drumului”, relatează Valentin Stan, reporter Digi24.
 
O altă problema pe care o ridică deputatul e că pe multe drumuri se trece brusc de la o limita de viteză la altă. Am vrut să vedem cum se face o astfel de trecere.
 
„Vom începe manevră de frânare de la 70 de kilometri la ora la 30 de kilometri la ora. Frânarea nu trebuie să fie foarte bruscă, am avut în spatele nostru, aţi văzut o maşină care a fost luată prin surprindere şi ne-a depăşit. Exact ce va spuneam. Sunt factori care contează”, afirmă Sorin Ene, pilot.
 
Autorităţile mai spun că o creştere a numărului de accidente înseamnă, automat, şi mai mulţi bani cheltuiţi de către stat.
 
„Ştim foarte bine că vorbim de semne de circulaţie distruse, plus că la acestea trebuie să adăugăm logistică necesară îndepărtării resturilor de pe carosabil”, spune Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.
 
Proiectul este depus la Senat şi se află în dezbatere publică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...