Ce spun șefii IJJ despre înființarea unui post fix de jandarmi în Parcul Tineretului și în Centrul Vechi!

Ce spun șefii IJJ despre înființarea unui post fix de jandarmi în Parcul Tineretului și în Centrul Vechi!

 Col. Cristian Silviu Melinte  

Prezența forțelor de ordine 24 de ore din 24 în Parcul Tineretului și în Centrul Vechi din municipiul Botoșani este o măsură cerută de multă vreme mai ales de cetățenii de bună credință care locuiesc în cele două zone și care s-au săturat de scandalurile provocate în special de cetățenii de etnie romă.

S-a pus în discuție inclusiv înființarea unui post fix al jandarmilor. Col. Cristian Silviu Melinte, împuternicit prim-adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi, susține că un astfel de post ar putea fi înființat dacă ar fi un grad de risc ridicat în cele două zone.

În prezent, în Centrul Vechi este un post al Poliției Locale, dar este mai tot timpul închis.

"În zona Centrului Vechi a fost înființat un astfel de post fix și ar trebui să fie cei de la Poliția Locală care intervin cu noi. Ca să facem noi un punct fix ar trebui ca situația să fie foarte gravă, un nivel de risc ridicat, care nu este la ora actuală din punctul nostru de vedere. Este o situație mai grea, dar nu putem spune că este un grad de risc ridicat ca să instaurăm acolo un post să fim prezenți non-stop, dar se fac patrulări. Gradul de risc se evaluează în funcție de infracțiuni, contravenții și faptele care se desfășoară acolo", a precizat col. Cristian Silviu Melinte. 

De la începutul acestui an, în Centrul Vechi al municipiului Botoșani jandarmii au aplicat 35 de sacțiuni contravenționale și 27 au fost aplicate în Parcul Tineretului, în special pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

 

Spune-ne opinia ta