Ce spun reprezentanții Inspectoratului Școlar despre temele pentru acasă ale elevilor!

Ce spun reprezentanții Inspectoratului Școlar despre temele pentru acasă ale elevilor!
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani susțin necesitatea acordării temelor pentru acasă elevilor, dar spun că volumul acestora trebuie să fie unul rezonabil, care să țină cont de posibilitățile fiecărui elev.

În urmă cu câteva zile, Ministrul Educatiei, Miercea Dumitru, a anuntat ca va semna un ordin prin care se va reglementa cate ore poate si trebuie sa lucreze la temele de acasa un elev. 

"Temele pentru acasă conțin elemente învățate de elevi în ziua respectivă și sunt impuse tocmai pentru o bună înțelegere a noțiunilor. Rezolvarea lor va conferi elevului o creștere a nivelului de inteligență ceea ce va duce la obținerea de rezultate mai bune la școală și în viață. Temele îl ajută pe copil să își dezvolte aptitudini și obiceiuri pozitive. Elevul învață să lucreze independent. Totuși, volumul de muncă necesar efectuării temelor pentru acasă trebuie să se înscrie în limite rezonabile. Un număr mai mare de exerciții duce la lucru superficial, copiere, abandonarea întregii teme, refuz față de abordarea temei. Tema trebuie să se afle în corespondență cu posibilitățile elevilor și să fie legată de însușirea și aplicarea cunoștințelor predate", a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta