Ce se întâmplă cu gunoiul de la ghenele din municipiul Botoșani!

Ce se întâmplă cu gunoiul de la ghenele din municipiul Botoșani!
După ce societatea Urban Serv a sistat temporar colectarea gunoiului de la platformele din municipiul Botoșani, dar și de la case, sâmbătă dimineață muncitorii societății de salubritate au început să golească containerele și să transporte deșeurile la depoziul de la Stăuceni, devenit funcțional de la 1 septembrie.

Directorul Urban Serv, Simionc Drelciuc, a precizat că a găsit înțelegere la operatorul care administrează depozitul ecologic să depoziteze deșeurile colectate din municipiul Botoșani pentru o scurtă perioadă fără acea plată în avans cerută operatorilor de salubritate care vor să depoziteze la Stăuceni. 

"Am început să cărăm din oraș de la platforme. Aducem astăzi până la ora 16.00, am aranjat ca duminică muncitorii de la Stăuceni să își modifice programul, să stea până la ora 12.00, am vorbit cu patronul și a înțeles astfel că și duminică continuăm activitatea de curățenie în oraș. Oamenii noștri au fost chemați la serviciu, vor veni și șoferii și vom transporta și duminică. Sperăm să intrăm în normalitate, dar mai rămâne de rezolvat acea problemă cu taxa de 74 de lei pe tonă care trebuie rezolvată între Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Încă nu este rezolvată chestiunea. Pentru trei zile au acceptat să depozităm deșeurile fără avans dar mi-au luat o declarație că luni sunt de acord să îi plătesc avansul. Voi căuta un instrument de plată pe care să îl pun la dispoziție cu valoarea cantității estimată pentru o lună de zile, un bilet de ordin, valoarea este în jur de 500.000 de lei, pe care să îl pun ca și gaj pentru plata după prima lună pentru deșeurile pe care le voi duce", a declarat Simion Drelciuc.

Taxa de dezvoltare reprezintă amortizarea investiţiilor făcute până acum în sistemul integrat. Investiţiile se fac pe o perioadă de aproximativ 20 de ani, contractul de finanţare prevăzând recuperarea acestor investiţii. Municipalitatea a primit o adresă de la Consiliul Judetean prin care i se cerea să se elaboreze un act adiţional la contractul existent cu Urban Serv pentru aprobarea tarifului, aşa cum este el aprobat de CJ la depozit, care să includă şi taxa respectivă.

La data de 1 septembrie, când depozitul s-a deschis, nu era rezolvată această chestiune motiv pentru care Urban Serv nu a putut duce gunoiul al Stăuceni. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O mașină s-a răsturnat pe câmp din vina unei șoferițe care s-a speriat! Două persoane, la spital! FOTO

astăzi, 12:05
739

Accidentul a avut loc între Brăești și Leorda. Un Opel Corsa, în care se aflau doi bărbați, se deplasa dinspre Dorohoi spre Botoșani.La un moment dat, o tânără în v...

Subprefectul Daniela Lozneanu: "Este un nou început pentru mine. Îmi doresc..."

astăzi, 11:59
108

Daniela Lozneanu, noul subprefect al județului Botoșani, intră de marți în pâine, aceasta prelunându-și oficial atribuțiile după învestirea în funcție.Prezent...

Sâmbătă, la Botoșani: Tradiționalul concert de colinde, în prezența ÎPS Teofan!

astăzi, 11:52
116

Mitropolia Moldovei și Bucovinei invită botoșănenii la tradiționalul Concert de colinde "Bucuria Nașterii Domnului", care are loc în fiecare sfârșit de an, în prezen...