Ce se întâmplă cu gunoiul de la ghenele din municipiul Botoșani!

Ce se întâmplă cu gunoiul de la ghenele din municipiul Botoșani!
După ce societatea Urban Serv a sistat temporar colectarea gunoiului de la platformele din municipiul Botoșani, dar și de la case, sâmbătă dimineață muncitorii societății de salubritate au început să golească containerele și să transporte deșeurile la depoziul de la Stăuceni, devenit funcțional de la 1 septembrie.

Directorul Urban Serv, Simionc Drelciuc, a precizat că a găsit înțelegere la operatorul care administrează depozitul ecologic să depoziteze deșeurile colectate din municipiul Botoșani pentru o scurtă perioadă fără acea plată în avans cerută operatorilor de salubritate care vor să depoziteze la Stăuceni. 

"Am început să cărăm din oraș de la platforme. Aducem astăzi până la ora 16.00, am aranjat ca duminică muncitorii de la Stăuceni să își modifice programul, să stea până la ora 12.00, am vorbit cu patronul și a înțeles astfel că și duminică continuăm activitatea de curățenie în oraș. Oamenii noștri au fost chemați la serviciu, vor veni și șoferii și vom transporta și duminică. Sperăm să intrăm în normalitate, dar mai rămâne de rezolvat acea problemă cu taxa de 74 de lei pe tonă care trebuie rezolvată între Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Încă nu este rezolvată chestiunea. Pentru trei zile au acceptat să depozităm deșeurile fără avans dar mi-au luat o declarație că luni sunt de acord să îi plătesc avansul. Voi căuta un instrument de plată pe care să îl pun la dispoziție cu valoarea cantității estimată pentru o lună de zile, un bilet de ordin, valoarea este în jur de 500.000 de lei, pe care să îl pun ca și gaj pentru plata după prima lună pentru deșeurile pe care le voi duce", a declarat Simion Drelciuc.

Taxa de dezvoltare reprezintă amortizarea investiţiilor făcute până acum în sistemul integrat. Investiţiile se fac pe o perioadă de aproximativ 20 de ani, contractul de finanţare prevăzând recuperarea acestor investiţii. Municipalitatea a primit o adresă de la Consiliul Judetean prin care i se cerea să se elaboreze un act adiţional la contractul existent cu Urban Serv pentru aprobarea tarifului, aşa cum este el aprobat de CJ la depozit, care să includă şi taxa respectivă.

La data de 1 septembrie, când depozitul s-a deschis, nu era rezolvată această chestiune motiv pentru care Urban Serv nu a putut duce gunoiul al Stăuceni. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Contre în cadrul Consiliului Judeţean, de la o declaraţie politică susţinută în cadrul şedinţei ordinare

astăzi, 12:34
5

Mirela Saucă a susţinut că este dreptul unui consilier judeţean de a face o declaraţie politică şi a ţinut un discurs despre bilanţul dezastruos al politicii duse de alianţa PSD-ALDE. ...

Problema străzilor pline de noroi, discutată de şefii din Primărie şi reprezentanţii Nova Apaserv

astăzi, 12:25
73

Viceprimarul Marian Murariu le-a spus participanţilor la şedinţă că sesizările din partea cetăţenilor se referă la străzi unde s-a intervenit prin proiectul de modernizare a reţelei de...

Noi consilieri judeţeni numiţi în cadrul Consiliului Judeţean

astăzi, 12:23
122

Ada Macovei, fost inspector general şcolar la IŞJ Botoșani, i-a luat locul lui Ion Diaconu, cel care a decis să se stabilească în Bucureşti şi va activa în cadrul filialei PNL Secto...