Ce se întâmplă cu gunoiul de la ghenele din municipiul Botoșani!

Ce se întâmplă cu gunoiul de la ghenele din municipiul Botoșani!
După ce societatea Urban Serv a sistat temporar colectarea gunoiului de la platformele din municipiul Botoșani, dar și de la case, sâmbătă dimineață muncitorii societății de salubritate au început să golească containerele și să transporte deșeurile la depoziul de la Stăuceni, devenit funcțional de la 1 septembrie.

Directorul Urban Serv, Simionc Drelciuc, a precizat că a găsit înțelegere la operatorul care administrează depozitul ecologic să depoziteze deșeurile colectate din municipiul Botoșani pentru o scurtă perioadă fără acea plată în avans cerută operatorilor de salubritate care vor să depoziteze la Stăuceni. 

"Am început să cărăm din oraș de la platforme. Aducem astăzi până la ora 16.00, am aranjat ca duminică muncitorii de la Stăuceni să își modifice programul, să stea până la ora 12.00, am vorbit cu patronul și a înțeles astfel că și duminică continuăm activitatea de curățenie în oraș. Oamenii noștri au fost chemați la serviciu, vor veni și șoferii și vom transporta și duminică. Sperăm să intrăm în normalitate, dar mai rămâne de rezolvat acea problemă cu taxa de 74 de lei pe tonă care trebuie rezolvată între Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Încă nu este rezolvată chestiunea. Pentru trei zile au acceptat să depozităm deșeurile fără avans dar mi-au luat o declarație că luni sunt de acord să îi plătesc avansul. Voi căuta un instrument de plată pe care să îl pun la dispoziție cu valoarea cantității estimată pentru o lună de zile, un bilet de ordin, valoarea este în jur de 500.000 de lei, pe care să îl pun ca și gaj pentru plata după prima lună pentru deșeurile pe care le voi duce", a declarat Simion Drelciuc.

Taxa de dezvoltare reprezintă amortizarea investiţiilor făcute până acum în sistemul integrat. Investiţiile se fac pe o perioadă de aproximativ 20 de ani, contractul de finanţare prevăzând recuperarea acestor investiţii. Municipalitatea a primit o adresă de la Consiliul Judetean prin care i se cerea să se elaboreze un act adiţional la contractul existent cu Urban Serv pentru aprobarea tarifului, aşa cum este el aprobat de CJ la depozit, care să includă şi taxa respectivă.

La data de 1 septembrie, când depozitul s-a deschis, nu era rezolvată această chestiune motiv pentru care Urban Serv nu a putut duce gunoiul al Stăuceni. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grav accident în talia: Tânăr român moare după ce s-a răsturnat cu mașina în canalul de pe marginea drumului

astăzi, 18:20
374

Tragic accident rutier petrecut în noaptea de 22 spre 23 iunie, 2018, în Italia, între localitățile Borgoricco și Santa Maria di Sala din povincia Padova. Accident în urma c...

Tudorel Toader, la Botosani: Romania imprumuta bani pentru a le asigura detinutilor conditii cat mai bune in inchisoare!

astăzi, 16:26
195

Potrivit acestuia, imprumutul va fi utilizat atat pentru constructia a doua unitati de detentie noi, cat si pentru modernizarea si extinderea unor capacitati existente."Guvernul are un memora...

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor: Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor!

astăzi, 14:32
310

Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că î...