Ce pedeapsă a primit un botoșănean care a provocat un accident mortal la beție!

Ce pedeapsă a primit un botoșănean care a provocat un accident mortal la beție!
Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Botoșani, care a provocat un accident mortal după ce s-a urcat băut la volan a fost condamnat definitiv, marți, de judecătorii Curții de Apel Suceava.

Robert Sebastian Fierariu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Bărbatul a fost condamnat anul trecut de Judecătoria Botoșani la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, dar a contestat sentința.

Magistrații Curții de Apel Suceava i-au admis apelul și i-au redus pedeapsa la doi de închisoare și au dispus suspendarea executării acesteia, cu un termen de încercare de șase ani. În plus, instanța a stabilit ca firma de asigurări la care era asigurată maşina să plătească despăgubiri de peste 300.000 de lei. (Vezi AICI decizia instanței)

Accidentul a avut loc în data de 6 august 2013, pe raza localității Copălău. Robert Ferariu se deplasa la volanul unei Dacii Sandero dinspre Botoșani către Flămânzi. Pe fondul vitezei excesive, pe o porțiune de drum cu criblură acesta a pierdut controlul volanului, s-a răsucit de câteva ori pe șosea, a pătruns pe contrasens și a intrat într-un autoturism Skoda condus de Stelică Tătărușanu, de 58 de ani.

În urma impactului, autoturismul Dacia s-a răsturnat în afara părții carosabile. În Dacie, pe lângă șofer, mai erau și doi pasageri, una dintre persoane fiind scoasă din mașină de către pompierii de la descarcerare.

Unul dintre pasagerii din Dacie, un tânăr de 18 ani, a murit după câteva ore la Clinica de Neurochirurgie din Iași. În accidentu au mai fost răniți un tânăr de 25 de ani și șoferul de pe Skoda.

Șoferul care a provocat accidentul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dan Șlincu, PSD: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

astăzi, 09:25

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pe...

La Ipotești a început Săptămâna Națională a Bibliotecilor!

astăzi, 09:17
5

Cu acest prilej, din anul 2021, s-a derulat proiectul Biblioteci în dialog, ocazie cu care biblioteci specializate sau generaliste au participat prin conferențieri și prezentări ale specificu...

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
62

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...